Шефу стручног штаба црно-белих сигурно неће сметати то што је Рикардо Гомеш у понедељак на Вождовцу покупио сву „статистичку славу“ тиме што је, са нова два дата поготка, постао голгетерски црно-бели рекордер у једној такмичарској сезони. Ипак, морамо истаћи и једну бројку која се тиче шефа струке Партизана, без обзира што она није рекордна:

Александар Станојевић се одавно већ налази на 3. месту вечне листе тренера црно-белих по броју наступа. Од понедељка има већ 173 такмичарске утакмице иза себе и све је ближи 2. позицији коју већ деценијама држи Иљеш Шпиц (206 утакмица).

Међутим, од понедељка садашњи тренер Партизана има већ 132 победе остварене у првенству, купу и у европским такмичењима, а по том критеријуму је Шпица већ престигао!

Импресивне су цифре и посебно проценти успешности тренера црно-белих, а надамо се и верујемо да ће он и екипа коју води у наредних седам дана успети да донесе у Хумску барем један од два домаћа трофеја. Што се Станојевића тиче, први такав трофеј би био његов 4. освојен трофеј у Партизану (по томе би се изједначио са Иљешом Шпицом и Славишом Јокановићем), уз напомену да му се ту не рачуна титула из сезоне 2011/12 (напустио је клуб на полусезони, на бодовних „+10“ за наш клуб у односу на вечитог ривала), иако су његове заслуге за ту титулу огромне.

Љубиша Тумбаковић ће, због својих успеха, због свих специфичности времена у којима је он био на клупи Партизана (1992-1999 и 2000-2002), као и времена у којем данас живимо и у којима ће се наредних година и деценија живети, сасвим извесно остати недостижан на вечној листи тренера Партизана, са укупно 405 такмичарских мечева на клупи црно-белих и остварених чак 295 победа.

Влада Ћујић

 

Одабир писма

Музеј ФК Партизан 360°

СЦ Телеоптик 360°

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ