У петак, 05. марта 2021. године, у трофејној сали на стадиону Фудбалског клуба Партизан, уручена су признања играчима из овосезонског састава који су одиграли сто и више утакмица у црно-белом дресу, а шефу стручног штаба, г. Александру Станојевићу, који је у два мандата на клупи Партизана водио више од сто утакмица, уручено је посебно признање.
Осим Александра Станојевића, у „Клубу 100“ од бивших тренера који су водили Партизан од распада бивше Југославије до данас су још само Љубиша Тумбаковић, Владимир Вермезовић и Мирослав Ђукић.
Међу лауреатима „Клуба 100“ су играчи Лазар Марковић, Александар Шћекић, Иван Обрадовић, Слободан Урошевић, Александар Миљковић, као и Сејдуба Сума који је трећи странац у историји клуба са одиграних сто и више утакмица, уз Ламина Дијару са 151 и Алмамија Мореиру са 132 утакмице.

Присутнима се обратио председник ФК Партизан г. Милорад Вучелић који је уз честитке свима рекао:
„По жељи нашег шефа стручног штаба, који поштује светост игре и не жели да утакмицу ремети било каквим свечарским пригодама, одлучили смо се да на овај начин одамо неку врсту признања. У скоро осам деценија дугој историји Партизана нема много играча и тренера који су забележили овај број наступа, ја вам честитам од срца, а знам да знате каква је то част. Желим вам да имате још много утакмица и да забележите нове јубелеје.“
Сви играчи и тренер Станојевић су добили потписане дресове са бројем 100, а господин Станојевићу је уручена и плакета – ретро дрес из 1966. године са бројем 7 који је носио као играч.

ФОТО ГАЛЕРИЈА: МИРОСЛАВ ТОДОРОВИЋ


 

Одабир писма

Музеј ФК Партизан 360°

СЦ Телеоптик 360°

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ