Почетак нове фудбалске полусезоне доноси и нове изазове у омладинској школи Партизана. Једна од најмлађих селекција, предвођена тренером Иваном Штокићем, припрема се за турнир у Абу Дабију, познатом као Зајед куп, који ће бити одржан од 2. до 12. марта 2023. године. Екипа Партизана се налази у другој групи са Барселоном, Чарлтоном и Ал Аином, док су у првој Ал Вахда, Валенсија, ПСВ Ајндховен са домаћином Ал Џазиром.

„Учешће на турниру је част и нама и клубу, јер ће на њему бити велике екипе као што су Барселона, ПСВ Ајндховен и Валенсија, али и ми смо у рангу са њима. Деца су узбуђена што ће играти са овим тимовима, али то је само један мотив више за нас, јер смо ми школа фудбала, која је једна од најбољих у Европи и тако и одлазимо на турнир“, каже Штокић и додаје: „За нас у клубу учешће са оваквим екипама је нешто што се подразумева, јер смо велики клуб и то сматрамо за нормално“.

О очекивањима пред старт нове полусезоне, која за омладинце и кадете почиње 4. марта говорили су и тренери селекција Ненад Стојаковић и Ђорђије Ћетковић.

„Следеће недеље улазимо у такмичарске микроциклусе. Још увек су дечаци ван зоне конфора, у смислу да су „тешке“ ноге, јер је то још увек део припрема који је захтевнији, обимнији. Полако спуштамо тај обим, смањујемо број тренинга и број утакмица и улазимо у завршну фазу“, наводи Стојаковић.

Поред омладинаца, старт нове полусезоне жељно очекује и кадетска селекција Партизана која ће прву утакмицу на страни одиграти са екипом Графичара.

„Ово је већ четврта недеља припрема, где су тренинзи високог интезитета. Режим рада је изузетно важан посебно у овом узрасту да не би долазило до повреда. Мислим да момци раде добро и квалитетно. Радили смо доста на физичкој припреми, сад полако смањујемо интезитет. Улазимо полако у пету недељу припрема, а две недеље пред првенство се више ради на тактици и неким тактичким детаљима. Морамо да их одморимо и припремимо за оно што их чека, а то је првенство.
Када је реч о првој утакмици са екипом Графичара очекујемо победу. Доста нас каже да резултат није важан и ми не тежимо ка томе, али грб који носимо захтева додатни притисак да мораш да побеђујеш. Надам се да ћемо у првом колу донети бодове на Телеоптик и наставити да се боримо за титулу“, закључује Ћетковић.

Све утакмице омладинске и кадетске селекције Партизана које се играју на СЦ Партизан – Телеоптик можете пратити на јутјуб каналу ФК Партизан.

Одабир писма

Музеј ФК Партизан 360°

СЦ Телеоптик 360°

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ