Пројективан је да као изданак Партизанове омладинске школе у будућности замени капитена Мирослава Вулићевића. Деветнаестогодишњи десни бек Лука Цуцин у утакмици 24. кола СЛС између Партизана и Земуна имао је по много чему ватрено крштење.

Просто невероватно, до јуче сам себе замишљао како играм на том стадиону, а сада сам дебитовао са првим тимом и остварио свој дечачки сан. За мене је велика привилегија и то што сам ове године био на пролећном делу припрема на Кипру, што ми је умногоме помогло на самопоуздању. Сваки дан сам упијао све што они раде, како се понашају, како тренирају, а према нама новајлијама су имали однос као према себи равнима и уједно нам помагали саветима.

Данас си имао ватрено крштење у сваком смислу, од дебија до свираног пенала за Земун?

Пенал не желим да коментаришем, све се види на снимку.

Да ли си управо данас осетио ,,тежину” Партизановог дреса?

Притисак свакако постоји, али се трудим да га смањим на минимум и да будем мирне главе. Ми деца Партизана смо учени томе од малена и колико год било тешко поносни смо на сваки тренутак проведен на терену. Притисак јача, обавезује, а ми можемо да се са њим носимо.

И у 90+4 минуту игре управо твојом асистенцијом Саша Здјелар постиже гол за Партизан.

То је све дошло као награда за велики труд, али ми је свакако много криво због тог пенала. Али најважније је да екипа није пала и да смо наставили још јаче.

Шта су ти рекли саиграчи?

− Подржали су ме и охрабрили што ми много значи!

Биљана Обрадовић

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ