Осмеси, срећа и узбуђење због љубави према спорту малишана са инвалидитетом и њихових вршњака са посебним потребама, и овог викенда су се ширили стадионом Партизана. Временски услови су нас послужили, будући да је киша изостала у тих неколико сати колико су се деца из десетак градова широм Србије опробали у великом броју спортова, а све то у манифестацији „Спортом до осмеха”.

Реч је о традиционалном дружењу које организују Фудбалски клуб Партизан и Српски савез за рекреативни спорт особа са инвалидитетом „Роси” на чијем челу је Нино Манојловић, а потпредседница је Марина Тадић.

Заједнички хуманитарни пројекат је започет пре шест година, али је претходне три изостао због епидемиолошке ситуације проузроковане коронавирусом. Главни терен нашег Храма фудбала био је подељен на 10 полигона на којима су малишани из Београда, Суботице, Новог Сада, Ариља, Ниша, Вршца и других средина показали умеће у фудбалу, кошарци, одбојци и осталим спортовима.

Друштво су им правили првотимци Партизана, Рикардо Гомеш и Бибрас Натхо који су дошли са синовима и провели сате пружајући много пажње и љубави свим учесницима. Поред њих, ту су били и млади фудбалери Парног ваљка рођени 2010. године предвођени тренерима Душаном Степановићем и Бојаном Чакалом, трострука светска шампионка у паратеквондоу Јелена Терзић, певачица Зорана Павић, глумци Милан Васић и Стефан Бузуровић, који је уједно био и водитељ програма.

Наравно, показано знање и умешност учесника нису оцењивани кроз такмичарску призму, већ искључиво кроз визуру љубави према спорту, те су сви они који су дошли у Хумску били победници. Али, то не значи да учесници ове, сада већ традиционалне манифестације не знају како је кад се на овом месту прослављају победе, јер је добар део њих већ годинама учесник и јединствене Дечије трибине.

Зато и не чуди што су многи малишани имали жељу да још једном обиђу Трофејну салу нашег клуба, што им је координатор пројекта Маја Крстајић и омогућила, а они су обећали да ћемо се ускоро поново видети. На некој утакмици Партизана, али наредне године на следећем издању манифестације „Спортом до осмеха”.


ФОТО ГАЛЕРИЈА: САНДИЋ ФОТО


 

Одабир писма

Музеј ФК Партизан 360°

СЦ Телеоптик 360°

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ