У времену када је неопходно бити као један и неговати праве спортске и породићне вредности, ФК Партизан – као клуб са традицијом дугом 78 година и спортским резултатима уписаним у историју, у петак, 10. фебруара 2023. године потписао је споразум о сарадњи са 8 чланица ЈСД Партизан.

Споразум о сарадњи подразумева материјалну, логистичку и инфраструктурну помоћ коју ће ФК Партизан омогућити чланицама ЈСД Партизан: боксерски клуб Партизан, клуб дизача тегова Партизан, Куглачки клуб Партизан, Кошаркашки женски клуб Партизан, Стонотениски клуб Партизан, Бициклистички клуб Партизан, Пливачки клуб Партизан и Карате клуб Партизан.

Генерални директор Фудбалског клуба Партизан Милош Вазура окрио је шта подразумева споразум о сарадњи клубова ЈСД Партизан и колико он значи самим клубовима?

-Потписали смо споразум са девет клубова, а биће их и више наравно. Пре свега, у питању је финансијска помоћ клубовима на месечном нивоу, а износ ће се договарати на основу потреба мањих клубова. Такође, ставили смо им на располагање наш спортски центар „Телеоптик“, који неке секције већ користе, као што је на пример секција женске кошарке. Они тамо могу да тренирају, да се хране, заиста су одушевљени тим делом помоћи. Стављамо на располагање и наш маркетинг тим као и финансијску службу. Много им значе те врсте помоћи, мањи клубови су то и предложили а ми смо прихватили. Уговор је потписан на годину дана, а сигуран сам да ће се и продужавати наредних година. Желимо да покажемо да смо солидарни и да смо ту да помогнемо свим клубовима СД Партизан.

После завршеног састанка, представници клубова су исказали задовољство постигнутим споразумом и том приликом су изјавили:
„Као перјаница ЈСД Партизан, ФК Партизан истиче да са задовољством и у свакој прилици стоји уз њих и жели да помогне клубовима, члановима друштва.“

Председник клуба дизача тегова Рашо Вучинић изјавио је следеће:

-Ова сарадња је од оснивања Клуба дизача тегова нешто што ће највише донети нашем клубу и са чиме можемо да очекујемо још боље резултате у будућности. Наш клуб је био првак државе у женској конкуренцији прошле године, међутим са овим средствима и овом помоћи можемо да очекујемо успехе и у мушкој конкуренцији. Помоћ мањим клубовима доноси сигурност и просперитет, морам да се захвалим Фудбалском клубу Партизан за велику помоћ. Постоји наговештај да ћемо добити и спонзора, ако се то деси, ово је заиста историјски тренутак за мање клубове Партизана.

Да ли је и раније била пракса да Фудбалски клуб помаже мањим секцијама?

-Била је пракса, увек су помагали, све зависи од тога у каквом је стању био и Фудбалски клуб у том тренутку, али увек смо имали сигурност и ослонац у Фудбалском клубу. Сада је све дигнуто на још виши ниво, нико, заиста, ни од спортиста ни од управе, није могао да очекује оволику помоћ. Сви знамо колико је тешко функционисати у спорту без спонзора и помоћи, и желим још једном да нагласим ово је заиста једна велика помоћ. – закључио је Вучинић.

ФОТО ГАЛЕРИЈА: МИРОСЛАВ ТОДОРОВИЋ


 

Одабир писма

Музеј ФК Партизан 360°

СЦ Телеоптик 360°

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ