Изгледало је као да је све готово. Партизан је повео на Бањици у утакмици 11. кола СЛС против екипе Рада голом Огњена Оžеговића (15’), да би се Митровић уписао у листу стрелаца својим првенцем за резулат 0:2 у 28.минуту.
Мислили су црно-бели да могу растерећено ући у даљи ток утакмице, док их на почетку другог полувремена није шокирао Зоњић у 48.минуту, а потом и Вујачић за резултат од 2:2 у 54 минуту игре.

Навикнути да се уздигну када је најтеже, црно-бели после измене на месту центарфора прелазе у вођство голом осамнестогодишњег Ђорђа Јовановића, а потоми Леандра Таwамбе за финални резултат од 2:4 на Бањици. Своје прве утиске одмах после утакмице износе Милан Митровић и Јовановић којима су ово први голови у званичним утакмицама СЛС у дресу Партизана.

– Дочекала нас је тешка утакмица после прошло недељне са Напретком где смо код куће узели само један бод при резултату 1:1 – каже Митровић.

– Против Рада смо ушли добро у меч, али Партизан као екипа не сме да дозволи да се овако опусти при водству. Важно је да смо на крају показали карактер и успели да победимо. Можда је добро да се и ово десило, јер ћемо извући добру поуку и наставити још јаче.

Твој првенац на месту штопера И то гол главом?

– Драго ми је да сам постигао гол и мој првенац за Партизан. Битно је да уђем што пре у ритам и надам се да ћу пружати још боље партије и давати још голова. Надам се да је ово само почетак.

Како се слажеш по штоперској линији са Милетићем?

– Одлично се слажемо,заиста! Ово је моја друга утакмица и као што сам рекао пробаћу што пре да уђем у ритам, како би све изгледало много боље! Дошао сам пре двадесетак дана и потребно ми је као и свима време да се уиграм.

Нажалост, голман Стојковић се повредио при загревању?

– Стојке је прави вођа екипе и наравно да нас је омела његова повреда. Али ми смо тим, морамо да се помаźемо, а Стојкету желимо брз опоравак и повратак међу стативе! – завршава Милан Митровић

Узданица Партизанове школе, млађани Ђорђе Јовановић вратио је осмех међу Гробаре поготком у 79. минуту и вођством од 2:3 за Партизан. Иако није био међу стартерима у последње четири утакмице, Јовановић је стрпљиво чекао своју шансу.

– Рад нас је изненадио на почетку другог полувремена, где смо неочекивано испустили предност. Добро је да смо успели да се издигнемо из читаве ситуације и на крају дођемо до победе од 2:4. Заиста невероватна утакмица, посебно за мене. Ово је мој фудбалски првенац у званичним утакмицама и то за победу вољеног тима! Хвала шефу на указаној прилици! – каже у даху Јовановић

Опуштања нема, већ у четвртак нас очекује Динамо из Кијева?

– Нема одмора, ни предаха! Као и увек и ту ћемо ићи на победу без обзира ко је противник! – каже млада узданица Партизана Јовановић

Првотимци Партизана сутра имају слободан дан.

Биљана Обрадовић

 

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ