У утакмици 29. кола СЛС ФК Партизан је забележио нова три бода на гостовању у Бачкој Паланци головима Огњена Ожеговића (4′) и Леандре Тавамбе (78′), да би гол за домаћине постигао Луковић у 84′ за коначан резултат ОФК Бачка-ФК Партизан 1:2 (0:1)
О Партизану, дебију за репрезентацију Камеруна и породици Леандро Таwамба говори за Партизанов сајт.

Пета узастопна победа и веома важан низ за наставак сезоне – почиње Леандро Таwамба. − Драго ми је да смо и после репрезентативне паузе показали да код нас ништа није случајно, да све што се дешавало је била мала резултатска и психолошка криза и да је Партизан увек Партизан. Идемо утакмицу по утакмицу са јасним циљем!

Током репрезентативне паузе остварио си свој сан, деби за репрезентацију Камеруна у пријатељском мечу у Кувајту?

То је велика ствар за мене, не само за каријеру, већ пре свега за мене лично као особу. Било ми је потребно 18 година да би сан постао стварност и само могу да пренесем речи одушевљења са жељом да тако наставим да радим да бих и даље био у доброј форми за следећи позив.

У Партизану играш нападача, док си овде играо у везном реду. Какво је твоје искуство?

Играли смо у систему 4-1-2-3 и играо сам као други офанзивни везни на којој сам позицији иначе играо пре неколико година.

Веома си везан за породицу, доста помажеш и народу у својој земљи.

Моја породица је пресрећна због свега што ми се дешава у Партизану, као и дебију за репрезентацију. Добијао сам много порука подршке, а посебно од мојих саиграча у Партизану који су ми по повратку у Србију уз стручни штаб и запослене честитали на дебију као и на новој позицији. Били су позитивно изненађени што сам дебитовао у везном реду!

Следећа утакмица игра се на домаћем терену?

Нема шта, зна се, све што кажемо кажемо на терену, јер ми смо ипак освојили дуплу круну. Идемо утакмицу по утакмицу, храбро у нове победе.

Биљана Обрадовић

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ