Старо-ново име у редовима црно-белих је Лазар Славковић, млади голман Телеоптика, који ће се прикључити сениорској екипи пред други део припрема у Словенији, у периоду од 24. јуна до 09. јула 2021. године.

„Могу рећи да је иза мене једна јако дугачка али, Богу хвала, и јако успешна сезона, како у такмичарском смислу тако и у неком личном развоју и напретку који ће ми сигурно помоћи даље у каријери. После припрема у Турској, које сам прошао са црно-белима, прикључио сам се екипи Телеоптика и мислим да смо заједничким снагама и правом тимском енергијом направили изузетан успех освојивши Српску лигу групе Београд. Од самог почетка првенства, првог кола, па све до последњег и двомеча у баражу за улазак у Прву лигу Србије, живели смо и борили смо се као један. Само МИ, као тим, знамо да овај пут није био нимало лак. Било је ту пуно како успона, тако и падова. Када је ишло и када су резултати били позитивни, радовали смо се сви заједно, када је опет нешто недостајало и није функционисало баш најбоље и када су победе изостајале, туговали смо сви заједно. Били смо једна велика породица. Иако смо били шампиони наше групе, за улазак у виши ранг је било потребно потврдити се у двомечу баража. Нажалост, из тог двомеча нисмо успели да изађемо као победници и свима нам је то јако тешко пало. Упркос свему, искрено мислим да треба да будемо јако поносни на себе и на оно што је учињено у протеклој сезони. Момцима, мојим саиграчима, само да кажем: „Главе горе и ХВАЛА ВАМ НА СВЕМУ!“

Од припрема у Турској до данас?

Свакако да су моје прве припреме са првим тимом Партизана умногоме заслужне за моју даљу форму у току првенства и много су ми значиле. Живети и тренирати са таквим момцима и већ јако великим именима, играчима, легендама, је заиста привилегија и велика част. Они су на јако високом нивоу и у том периоду ми је доста значило то што сам увидео да бих и ја, врло вероватно у неком наредном периоду, могао бити равноправан са њима, што ми је пре почетка првенства улило пуно самопоуздања и спремило ме, како физички тако и психолошки, за оно што ме је чекало. Много тога сам научио од тренера голмана Јовшића, али и од старијих колега сам „крао“ детаље које бих можда могао да убацим и комбинујем кроз свој стил брањења. Нећу крити, у почетку ми је било веома чудно и готово невероватно-до јуче сам Стојкета, Нецу и Попа гледао преко ТВ-а, а ево ме данас, тренирам са њима. Пуно ми је значило искуство у раду са првим тимом, генерално.

Жеље?

Као што сам рекао и у мом првом интервјуу, највећа жеља ми је да будем срећан, а срећан ћу бити само ако што више времена будем проводио на травнатој подлози, што значи да себи желим да будем здрав и спреман да у сваком тренутку допринесем екипи. Наравно, дупла круна са клубом као циљ и највећи успех сваког Партизановца.

Припреме у Словенији?

Захвалио бих се шефу стручног штаба, Александру Станојевићу, као и тренеру голмана Немањи Јовшићу на указаном поверењу и томе сто ћу бити део екипе која ће ићи на други и завршни део припрема. Даће Бог здравља, а на мени је да ову част и привилегију, као и поверење, оправдам на најбољи могући начин и покажем да нису погрешили. Такође се захваљујем мојим момцима из ФК Телеоптик, шефу стручног штаба, Алберту Нађу, као и свим његовим сарадницима и тренеру голмана Ђорђу Пантићу, на протеклој сезони и успешној сарадњи. Сигуран сам да без свих њих заједно, не бих данас био у прилици да уопште и размишљам о поласку на припреме са првим тимом Партизана. Хвала!

 

Биљана Обрадовић

Одабир писма

Музеј ФК Партизан 360°

СЦ Телеоптик 360°

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ