Црно-бели полако приводе припреме крају. Остало је да се одиграју још две утакмице, 27. јануара, а онда следи повратак у Београд. Каква су очекивања пред наставак сезоне у Европи и домаћем првенству, како је задовољан радом на припремама, ко се истиче од млађих колега на позицији штопера, али и о многим другим темама, говорио је првотимац Партизана – Синиша Саничанин, за клупски сајт.

„Припремни период је тежак, поготово први, базични део, када смо радили по два сата у Београду. Сада су два тренинга, а то је специфично јер цео дан прође у тренизима и припреми за исте, али заиста услови су фантастични. Сви се добро хранимо, одмарамо, спавамо на време и то нам доста олакшава“, започео је Саничан.

Ко се истиче међу млађим колегама?

„Пре свега, добри су момци, што је најважније. Заиста ми се свиђа како игра Михајло Илић, јако је перспективан, има смисла за игру, не сумњам да ће направити сјајну каријеру. Суботић је млад, добио је сјајну шансу да буде са Партизаном у тим годинама, не сумњам да ће је искористити“, поручује Саничанин.

Да ли је резултат на припремама важан, мишљења су често подељена?

„Искрено да ти кажем, мени лично је веома битан. Волим да победим и на тренингу у игрицама, а камоли на утакмицама, ако изгубим умем да се наљутим. Наравно, најбитније је да се уиграмо, али значе и победе чак и на припремним утакмицама“, открива штопер црно-белих.

Осврнуо се и на Европу:

„Радује ме што ће у утакмицама са Шерифом бити коришћена ВАР технологија. Ево, и јуче на утакмици се десио судијски превид, када је поништен чисто гол Салету Лутовцу. Наравно, без икакве лоше намере, али много значи када има ВАР технологије. О кораку даље не желим превише да причам, али ако прођемо Шериф, волео бих да у осмини финала добијемо неког атрактивног противника, да буде прави европски спектакл у Хумској“, истакао је Саничанин, па се осврнуо и на домаће првенство, пре свега дерби који је на програму 1. марта.

„Сада имамо прилику да се искупимо и покажемо све што нисмо у претходних неколико дербија. Имамо шансу да победимо и осветламо образ Партизана. Победа би значила и нама и навијачима, а после једне такве победе на стадиону вечитог ривала, све може да се окрене у нашу корист“, поручио је Саничанин.

За крај, истакао је и сјајну атмосферу у екипи:

„Атмосфера је заиста одлична, све су то добри људи, преноси се то и на тренинге и утакмице. Када се ради, озбиљно се ради, ван тога пуно је смеха. Обично кажу да у једној тако великој групи, после 10-15 дана, уме да дође и до чарки али тога, срећом, кад нас нема“, закључио је Саничанин.

Одабир писма

Музеј ФК Партизан 360°

СЦ Телеоптик 360°

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ