Изабран је за најкориснијег играча Заједнице СЛС у првом делу првенства и као такав у зимском прелазном року обукао је дрес клуба из Хумске како би своје добре партије наставио и даље да пружа на терену. Нов клуб, нова правила, захтеви, начин тренинга и притисак. Са свим тим стварима сусрео се млади Ђорђе Ивановић, који је како сам признаје, увидео да му је потребно неколико месеци да се привикне на рад у трофејном клубу. И баш сада у 32. колу СЛС који су црно-бели добили на домаћем терену резултатом 2:1 (1:1) против екипе Чукаричког, Ивановић је почео да показује зашто је био проглашен међу најбољих једанест у оквиру манифестације “Први тим”.

Ово је Ђорђе Ивановић.

— На куп утакмици са Чукаричким показао сам да могу да играм у Партизану. Шеф ми је пружио шансу 15 минута, на Бановом брду сам наговестио да могу да одиграм одлично. Трудио сам се и сада, као и сваки наш играч, као и увек што се трудим, гол није дошао, надам се да ће доћи на следећој утакмици.

Када се догодио преломни тренутак кад си осетио да можеш да будеш онај стари?

— Јесте, требало ми је много времена: све ми је било другачије, од тренинга… Полако је то долазило, у последње две – три седмице почео сам добро да се осећам. Није то још то, наравно, недостаје ми мирноћа у завршници, али уверен сам да ће и то доћи. Надам се да ће све да буде као што се и очекује од мене.

И сваки дуел на тренингу одрадиш максимално?

—  Јесте, то је фудбал, тако ми дође.

Имаш ли снаге за свих 90 минута?

—  Некад и беспотребно трчим, то је моја жеља да се докажем, сваки лопту бих ја да узмем, ја да идем…Једноставно, жеља! Четири године играо сам стандардно у Спартаку, сад је наишао период да не играм, ето, ужелео сам се, наравно да сам хтео да покажем да заслужујем Партизанов дрес.

Биће тешко у реваншу са Чукаричким, потребно је 2:0 или 3:1, они су у недељу играли можда и слабије него што знају?

— Играли су колико смо им ми допустили. Неће да буде проблема против њих у купу. Добра су екипа, али ми смо бољи, можемо да прођемо у финале.

Стојковић се повредио?

— Сигурно да Стојке много значи, он је наша фудбалска легенда. Не дај Боже да не буде могао да наступи, али… Може и Марко Јовичић да га замени.

Да можеш да промениш неке перформансе, шта би то било?

— Не бих ништа мењао, овим сам задовољан, неке ствари ће доћи утакмицама. Само да се уклопим још више.

Од кога из Чукаричког прети највећа опасност?

— Много су добра екипа, али не бих никога издвајао. Јаки су као колектив. Одлични.

Раднички?

— Победио сам Раднички са Спартаком, дао сам гол. Увек сам против њих имао асистенцију или гол. Желимо да им вратимо за пораз у Нишу, у Београду је бољи терен и све ћемо учинити да их победимо. Тамо нису били неки услови, верујем у славље, много смо квалитетнија екипа.

Биљана Обрадовић

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ