Омладинска школа ФК Партизан је још једном показала да је једна од најбољих у Европи. Омладинци Партизана победили су екипу Осијека у финалу 3:2 и тако освојили Сокербет Куп пријатељства од оснивања турнира, који је први пут одржан 2014. године.Учесници ове године су поред црно-белих били и – Академија Пандев, Борац Бањалука, Марибор, Осијек, Сарајево, Слобода Тузла, Шибеник, Сутјеска, затим Жељезничар, Војводина и Црвена звезда. Идејни творац овог традиционалног турнира је Саво Милошевић, који је први решио да окупи екипе са простора бивше Југославије најпре у Бијељини, а затим на Златибору.
„Драго ми је да је Партизан коначно победио на турниру, а није случајно. Прошле године сам био, можда, и суров према тадашњем и садашњем тренеру Стојаковићу, али из најбоље намере. Сада морам да их похвалим, одавно ми се није допала, не Партизанова, него уопште српска екипа. Први пут сам видео српску екипу која игра много без лопте – било је много кретњи без лопте, утрчавања у празан простор и Партизан је тако највише и изненадио Осијек, а екипе из Хрватске није лако надмудрити. Партизан је успео да победи, али не случајно, него добром игром. Овом приликом се извињавам за прошлу годину што сам их критиковао. Много ми је драго што могу да кажем да је заиста заслужено!“, закључио је Саво Милошевић.
Црно-бели су у групној фази најпре ремизирали са Борцем, а онда победили Марибор 3:1, да би у четвфртфиналу савладали и Војводину 3:2. У полуфиналном дуелу су се поново сусрели са Борцем, али овога пута екипа Ненада Стојаковића је дошла до тријумфа резултатом 2:0.
„Најважнији је садашњи тренутак. Успели смо да остваримо оно што нам је био циљ, да узмемо још један трофеј. Идемо сада ка новим циљевима, резултатима и победама!“, казао је тренер омладинске селекције ФК Партизан Ненад Стојаковић.
„Није Партизан случајно о једна од најбољих школа у Европи. Може да мисли ко шта хоће, али то на крају показују чињенице. Ја сам често био критичар и увек ћу бити, јер Партизану желим најбоље! Кад нешто не ваља ја то кажем, али Партизанова омладинска школа има нешто посебно, јер не би правила толики број играча који играју у најјачим европским лигама да је другачије – то су чињенице које не може нико побити!“, наводи Милошевић.
За најбољег играча турнира проглашен је Душан Јовановић, који је постигао укупно пет голова на турниру од којих ће се сигурно највише памтити последња два која је дао у финалу. Нападач Партизана је такође понео и награду за најбољег стрелца.
„Срећан сам што сам освојио награду за играча и најбољег стрелца турнира, али то не би могао без екипе! Освојили смо турнир јер смо играли добар фудбал, а ја сам само појединац који се издвојио“, рекао је Јовановић.
Шта је Саво Милошевић рекао Јовановићу након што је проглашен за најбољег играча и стрелца на турниру, како су се млађи играчи који су се прикључили омладинцима уклопили, да ли је тренер омладинаца већ зна који ће играчи бити кључни у наредној сезони – сазнајте у новој епизоди емисије „Деца Партизана“.

Одабир писма

Музеј ФК Партизан 360°

СЦ Телеоптик 360°

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ