Фудбалски клуб ”Партизан”, као члан Југословенског спортског друштва ”Партизан” оштро осуђује незапамћен противзаконит притисак који је пре седнице вршен на поједине делегате у Скупштини ЈСД ’’Партизан’’ и захтева да надлежни органи одмах предузму мере из своје надлежности.
Фудбалски клуб ’’Партизан’’, као члан ЈСД ’’Партизан’’, осуђује, не прихвата и не може да прихвати незаконито и нестатутарно понашање председника кошаркашког клуба О.М. у Скупштини ЈСД ’’Партизан’’.
Фудбалски клуб ’’Партизан’’, као члан ЈСД ’’Партизан’’, инсистира да се изборни процес у ЈСД ’’Партизан’’ одржи у свему на начин прописан актима ЈСД ’’Партизан’’, и истиче да одлуке „донете“ од групе представника одређеног броја чланова ЈСД ’’Партизан’’, нису у складу са актима ЈСД ’’Партизан’’.
ФК ”Партизан” пружа пуну подршку регуларно изабраном руководству и управи ЈСД ”Партизан” у превазилажењу настале ситуације и успостављању законитог рада у ЈСД ”Партизан” и у потпуности је сагласан са свим законом предузетим корацима оствареним у виду покретања свих одговарајућих правних поступака – подношења кривичних пријава, тужбе за поништај незаконите и нестатутарне одлуке надлежном суду и жалбе на решење Агенције за привредне регистре.
Фудбалски клуб ’’Партизан’’ је дужан да у свом раду доследно поштује законске норме, те се самим тим не може повиновати незаконитим одлукама нелегитимне и незаконите наводно изабране „нове“ управе ЈСД ”Партизан”, нарочито ако су исте супротне правима обавезама и интересима чланова ФК ’’Партизан’’.
Скупштина ФК ’’Партизан’’, као највиши орган Клуба донела је одлуку да Фудбалски клуб ”Партизан” условно иступи из чланства у Југословенском спортском друштву ”Партизан”.
Ова одлука ступа на снагу превентивно и примењује се уколико од стране незаконите наводне управе ЈСД ’’Партизан’’, без одржавања нове седнице скупштине ЈСД ”Партизан” и злоупотребом овлашћења из чл. 21. Статута ЈСД ”Партизан” буде донета одлука којом се одлучује о правима и обавезама Фудбалског клуба ”Партизан” као члана ЈСД ’’Партизан’’.
Скупштина ФК ’’Партизан’’ пружа пуну подршку председнику, Управном одбору и генералном директору Клуба у циљу заштите интереса чланства Клуба и интереса Клуба и стварања услова да се омогући несметана реализација домаћих и медјународних обавеза, кроз редовно и стабилно пословање Клуба.

Одабир писма

Музеј ФК Партизан 360°

СЦ Телеоптик 360°

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ