Након данашње утакмице између ФК Партизан и ФК Земун, принуђени смо да се обратимо фудбалској јавности.

У протеклом периоду упозоравали смо на третман који ФК Партизан има у домаћим такмичењима. Данас, са жаљењем и огорченошћу морамо да констатујемо да смо били у праву. Наша екипа је на данашњој утакмици оштећена на драстичан начин – досуђивањем непостојећег једанаестерца у корист ФК Земун, при резултату 0:0.

Прегледом видео снимка, очигледно је, ван сваке сумње, да није постојао ни најмањи физички контакт између играча ФК Партизан и играча ФК Земун. Који је то контакт главни судија меча видео том приликом, остаће тајна за све учеснике ове утакмице, као и целокупну фудбалску јавност у Србији. Тиме је ФК Партизан онемогућен да тријумфује у овој утакмици.

Не можемо, а да се не запитамо, коме је у интересу да мимо правила фудбалске игре, наочиглед спортске јавности, одлучује о шампиону Србије?

ФК Партизан ће се званичним путем обратити надлежним фудбалским органима и уложити жалбу на данашње суђење. Уколико се овакво драстично суђење на штету нашег клуба настави и у наредним утакмицама, унапред упозоравамо да не можемо и нећемо седети скрштених руку.

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ