Желим да истакнем, у својству шефа правног тима који је радио на аргументацији ФК Партизан пред Дисциплинском комисијом УЕФА, велико задовољство услед одлуке која је наш клуб ослободила од одговорности.

У праву постоји један правни стандард који инсистира на томе да се не сме донети осуђујућа пресуда уколико не постоји СИГУРНОСТ ВАН СВАКЕ РАЗУМНЕ СУМЊЕ у нечију одговорност. Још је у древном Риму то начело дефинисано као IN DUBIO PRO REO – ако нема довољно доказа у нечију кривицу, тај се мора ослободити од одговорности!

Наш правни тим је изузетно скрупулозно, аргументовано и са великом пажњом припремио писано изјашњење које су чланови Дисциплинске комисије, упркос врло злонамерним оптужбама од стране чешког делегата (чији су сународници наредни противник ФК Партизан у шеснаестини финала Лиге Европе) умели да препознају и усвоје нашу врло сложену правну аргументацију коју смо им предочили.

Ово је други пут да наш правни тим, (који чине нас познати адвокат Зоран Дамјановић и Милорад Николић, правник у ФК Партизан) излази тријумфално из готово немогућих правних ситуација пред органима УЕФА.

Ми се нисмо обазирали на део домаће јавности која се злурадо и потцењивачки питала како је могуће да Партизан стално бива кажњаван поред правног тима који га заступа, што подсећа на питање како ли је, на пример, својевремено, Гаврило Принцип могао бити осуђен, када га је бранио врсни адвокат Рудолф Цислер?

Ово је порука и нашим навијачима да не излажу наш правни тим немогућим задацима јер смо већ на граници правничких и професионалних могућности.

Изражавам и жаљење због казне нашим ривалима, будући да смо свесни да је интерес српског фудбала да оба наша клуба буду у позицији да се на најбољи начин боре за успех, па, следстевно најавама да ће улозити жалбу на ову одлуку, нудимо искусну правну помоћ која се већ показала као делотворна у органима УЕФА.

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ