Фудбалски клуб „Партизан“ не може и неће да остане нем на сва јучерашња догађања у фудбалском првенству Србије, које се из кола у коло деградира и обесмишљава, услед нечасног деловања одређених људи и групација.
 
Утакмица између Партизана и Јавора представља флагрантан пример кршења правила фудбалске игре и потпуно обесмишљава постојање и употребу ВАР технологије у српском фудбалу. Јасно је да у српском фудбалу влада потпуна конфузија међу играчима, тренерима и свим клубовима о томе на који начин функционише ВАР систем у српском фудбалу!
 
Главни судија јучерашње утакмице Андрија Стојановић се приликом досуђивања казненог ударца за ФК „Јавор“ консултовао са судијама у ВАР соби и ипак досудио исти, иако се простим прегледом видео снимка јасно утврђује да је Кристијан Белић први дотакао лопту, избацивши је у корнер, без фаула. Такође у додатном времену, на крају утакмице начињен је прекршај над играчем Партизана Вујачићем, у казненом простору противника, а судија након консултација са судијама у ВАР соби одлучује да не досуди казнени ударац. Овакво понашање свих судија, на терену и у ВАР соби није случајно, већ су исти очигледно послати са задатком да отворено деле (не)правду на штету нашег клуба.
 
ФК „Партизан“ ће од ФСС захтевати да се званично испита процедура употребе ВАР технологије, односно комуникација између судија на овој утакмици, а све како би се утврдило како су и на који начин доношене одлуке у спорним ситуацијама. Нечувено је да се главни судија, у спорним ситуацијама не удостоји да погледа и провери спорне ситуације, већ ауторитативно доноси одлуке.
 
Знамо и по чијем налогу се ово дешава, с обзиром на то да су судије делегиране од стране судијске комисије ФСС на чијем челу се налази Дејан Филиповић, човек који се више пута јавно декларисао као навијач „Црвене звезде“, о чему сведоче и фотографије које су се раније појављивале у медијима. Сматрамо да овај човек не може да настави са даљим обављањем функције, те овим путем захтевамо његову смену услед пристрасности и необјективности.
 
Тај исти Дејан Филиповић делегирао је и главног судију јучерашњег меча у Нишу Марка Ивковића, који је на очиглед целокупне јавности досудио непостојећи једанаестерац за „Црвену звезду“, а потом је на основу сигнализације из ВАР собе ипак морао да поништи своју одлуку, уз доделу жутог картона фудбалеру „Црвене звезде“, а што би значило и аутоматско искључење тог играча. Судија Ивковић је потом искључио два играча „Радничког“, а утакмицу продужио за четири минута, а потом мимо свих правила фудбалске игре дозволио играње утакмице до 98.минута?! Овакво ”иживљавање” Ивковића остаће дуго упамћено у фудбалским круговима као пример бахатог и непрофесионалног суђења…
 
ФК ”Партизан” је добро упамтио Ивковића, који је и у прошлости судио на штету нашег клуба, а у корист противника, па је тако на утакмици коју је ФК „Партизан“ играо у Новом Пазару престрого доделио други жути картон Саничанину и тиме га искључио из игре у 22.минуту, иако је по мишљењу стручне јавности досуђивање казненог ударца за Нови Пазар у тој ситуацији била одговарајућа и довољна казна. Такође Марко Ивковић је био судија у ВАР соби и на утакмици ФК „Чукарички” – ФК ”Партизан“ у протеклој сезони, када није сигнализирао главном судији да је прекршај одбрамбеног играча Чукаричког над Рикардом био за доделу црвеног картона (с обзиром на то да се радило о последњем играчу одбране), а што је имало  преломан утицај на крајњи резултат. ФК „Партизан“ захтева да Марко Ивковић у будућности не суди утакмице нашег клуба, обзиром да је јасно да не суди по правилима фудбалске игре и судијске професије.
 
ФК „Партизан“ сматра да је срамно понашање главног судије и делегата утакмице у Нишу, који нису прекинули утакмицу у тренутку истицања увредљивог транспарента упућеног в.д.председнику ФСС, а што су морали да учине. Исти транспарент је био истакнут и на утакмици у Новом Саду у претходном колу, а сведоци смо да су у прошлости утакмице обавезно прекидане када су истицани слични транспаренти и упућивана погрдна скандирања против других функционера ФСС. Уз разна саопштења која су се појављивала у медијима у претходном периоду у којима се покушава утицање на изборни процес у ФСС, свим овим спиновањима и радњама створена је атмосфера и притисак на судијску организацију и остале чиниоце у фудбалу, а све како би се један клуб који се налази у очајној такмичарској форми спасао губитка бодова.
 
Тај исти клуб вероватно је инструисао и ФК „Јавор“ да изда срамно саопштење у коме између осталог наведено „ … бод је заслужен, нисте били бољи, а то што сте навикли да вам други решавају утакмице није наш проблем“. Због овог немуштог покушаја инсиунација у саопштењу, ФК „Партизан“ ће дисциплинским органима ФСС поднети пријаву против ФК „Јавор“ у којој ће се затражити да се ФК „Јавор“ жестоко казни услед неоснованих и паушалних навода у саопштењу, који представљају клевету и нарушавање угледа ФК „Партизан“.
 
Након овог првенственог кола свима је јасно да је регуларност првенства доведена у питање и да не постоје подједнаки услови за такмичење за све клубове. ФК „Партизан“ неће бити неми посматрач отимања бодова којима се кроји првенствена табела. Позивамо све навијаче да пруже подршку екипи, већ у четвртак на утакмици у Ници и да заједно истрајемо у овој неравноправној борби!

Одабир писма

Музеј ФК Партизан 360°

СЦ Телеоптик 360°

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ