Након јучерашње утакмице у Крушевцу, фудбалска јавност у Србији се још једном могла уверити на који начин се Црвена звездa скандалозним судијским одлукама фаворизује до наслова шампиона Србије. Партизан је недељама упозоравао да се у другом делу првенства дешавају чудне судијске одлуке на утакмицама Црвене Звезде.

 

Сведоци смо да је на јучерашњој утакмици у Крушевцу, у 31.минуту утакмице играч Црвене звезде Ераковић, при резултату 0:0, у свом шеснаестерцу играо руком, а што се може утврдити гледањем видео снимка наведене ситуације.

 

Главни судија утакмице Марко Ивковић је из само њему знаних разлога, одлучио да ову спорну ситуацију не провери гледањем видео снимка, односно консултацијом са ВАР судијама. Играчи Напретка су протествовали код судије, међутим очигледно да када Црвена звезда игра на сцени су нека посебна правила. При резултату 0:0, у утакмици која директно утиче на крајњи пласман екипа на табели, спорна ситуација за судије на терену и у ВАР соби не значи апсолутно ништа!

 

Сматрали смо да ће увођењем ВАР технологије у српски фудбал, број судијских грешака бити сведен на минимум и да ће о поретку на табели одлучивати искључиво квалитет екипа, међутим директним одлукама судија на терену и у ВАР соби,  Партизан је оштећен у утакмицама са Напретком и Чукаричким, док је на јучерашњој утакмици Црвеној звезди опроштен очигледан пенал.

 

О недосуђеном пеналу за Напредак данас ћути цела фудбалска Србија – органи ФСС, судијска комисија, па и сам Напредак, док је Црвена звезда свакако задовољна, јер је незаслужено освојила три бода у утакмици у којој ВАР технологија очигледно не сме да се употреби како би се евентуално донела одлука која би ишла у корист противника Црвене звезде.

 

Челни људи Црвене звезде су пред други део првенства најављивали да неће бирати средства у борби за освајање титуле, те да ће се и ван терена борити за исту. Сада је јасно да су у својој намери успели, а претходно срамно оптуживши руководство ФСС да их је ставило у неравноправан положај у односу на Партизан, односно да се чак и селектор репрезентације уротио против њих.

 

Партизан је већину времена у актуелном првенству провео на првом месту на табели, међутим како су у другом делу првенства судијске грешке на штету Партизана, а са друге стране судијске грешке у корист Црвене звезде постале учестале, дошли смо у ситуацију да је Црвена звезда фаворизована до вероватне титуле шампиона.

Одабир писма

Музеј ФК Партизан 360°

СЦ Телеоптик 360°

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ