Спорт, чији је смисао увек био витешко надметање и часна порука да се у поразу не треба унизити а у победи узвисити, вечерас је на стадиону Рајко Митић доживео свој морални колапс и људски банкрот.

Играчи Црвене звезеде су заслужено тријумфовали на вечерашњој утакмици јер су ову победу, изгледа, више желели.

Међутим, ФК Партизан је на овој утакмици дочекан супротно речима Марка Миљанова да је јунаштво себе одбранити од другог а чојство другога одбранити од себе.

Вечерас није било ни чојства ни јунаштва. Владао је примитивизам северном трибином овог стадиона којим је најгрубље и највулгарније вређен потпредседник ФК Партизан, проф. др Владимир Вулетић.

Међутим, нечасни, кукавички и примитивни линч доживели су присутни највиши представници ФК Партизан, готово цео Управни одбор, предвођен председником Милорадом Вучелићем и генералним директором Милошем Вазуром.

Огромни хелијумски фалус висио је, почетком другог полувремена, над њиховим главама у свечаној ложи која носи име једног од највећих спортиста и фудбалера Црвене звезде.

Како би на тај исти фалус гледали Рајко Митић или Драган Џајић у време када је било ривалства али није било оваквог примитивизма?

Упркос чињеници да ово није први пут да управа ФК Партизан бива изложена непријатностима и покушајима линча у ложи стадиона Рајко Митић, упркос околности да се управи Црвене звезде никад био шта слично није десило у ложи Партизановог стадиона, упркос намери да се, доласком на ову утакмицу ода почаст фудбалкој игри и домаћинима, гост је од домаћина доживео оно што није одлика српског човека кроз његову историју.

Уколико су ово вредности које промовише један српски клуб, уколико је ово мера људскости и поштовања ривала, нама није више место у било каквој комуникацији са званичницима ФК Црвена звезда.

Позиви на линч функционера ФК Партизан и излагање несвакидањoј непријатности присутних гостију условили су да делегација нашег клуба напусти свечану ложу стадиона Рајко Митић.

Овим чином су се домаћини уписали у нечасну књигу оних којима, како Његош вели, трагови смрде нечовјештвом а ако на ово, најзад, не реагују органи ФСС, реаговаће ФК Партизан и историја.

 

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ