У утакмици 15. кола СЛС Партизан је савладао Војводину на домаћем терену и после месец дана поново донео три бода у Хумску резултатом 2:0 (1:0). Стрелци голова за црно-беле били су Рикардо Гомеш 29 и Габриел Енаке 89.

За Партизанов сајт говори стрелац првог гола за црно-беле Рикардо Гомеш.

Веома тешка утакмица за нас из неколико разлога: Прво, имали смо страшан притисак и одговорност пред публиком и навијачима да после неколико ремија донесемо поново три бода кући. Са друге стране, како је утакмица текла, а шансе нису улазиле у гол, негде ти се провуче језа кроз кожу да се не понови исти сценаријо. Били смо бољи као и много пута до сада и када се десе ствари као у протеклим утакмицама да своје шансе не искористиш, онда се то, наравно, окрене против тебе. Мислим да нас је напокон и Бог погледао, јер види колико се трудимо и залажемо и овим другим голом смо скинули терет са себе и сад знамо да можемо. Знали смо ми и раније, али као да смо у зачараном кругу из којег никако да изађемо. Ми нисмо изгубили утакмице, али код нас се рачунају само три бода.

После пенала над Јанковићем припало ти је да шутираш пенал. Одбрана голмана Роцкова, али ипак?

На правом  месту у право време. Војводина има одличног голмана и поред огромне концентрације се десило да одбрани, али и на моју срећу испусти лопту, тако да сам био спреман и хвала Богу постигао гол. За мене као нападача важно, а са друге стране ако екипа не победи остане само записано.

Предност за вечитим ривалом није мала (-13 бодова)?

Није, али ми верујемо у нас. Погледајте велике клубове по Европи, губе по четири пет утакмица. Чар фудбала и јесте да траје борба великих у којима се деси реми, победе, па некад и пораз. Ми смо несрећно расули бодове, то не сме да се дешава, али се надам да је ово крај томе. Дуго је првенство, иду и дербији, верујем да ће и други имати слабе дане, просто реално би било.

У суботу утакмица са Радником из Сурдулице.

Нема ту приче, за нас постоје само три бода. Данас се одмарамо, бићемо са породицама да акумулирамо и ту енергију и идемо даље.

Биљана Обрадовић

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ