Na utakmici 37. kola Super lige Srbije, koju su crno-beli dobili rezultatom od 3:0, šansu da debituje za prvi tim dobio je i Samed Baždar, član kadetske selekcije omladinske škole Partizana .

U Kadetskoj ligi Srbije ove sezone, postigao je 39 golova na 33 utakmice, uz 18 asistencija, čime je zaslužio mesto u prvom timu.

,,Presrećan sam zbog ovog dana! Za ovo sam živeo, za ovo sam radio tolike godine. Neću stati na ovome, idemo dalje!”, rekao je Baždar.
Na pitanje koliko je napredovao u odnosu na period kada je u januaru bio na pripremama u Turskoj sa prvim timom, ističe da su mu pripreme mnogo pomogle.

,,Teži su treninzi, igrači su dosta spremniji, samim tim moraš dosta da se prilagođavaš. Dosta sam napredovao sa tim treninzima i utakmicama, sve je bolje i bolje”.

Povodom obaveza sa kadetskom selekcijom, dodaje da neće igrati na utakmici koja ih očekuje protiv ekipe TSC, ali da će biti uz njih da proslavi titulu. O željama za budućnost se nije izjašnjavao, ali smatra da je najbitnije pre svega zdravlje i što više utakmica.

,,Cela ekipa mi je čestitala sad u svlačionici, bio sam iznenađen što uvek pružaju podršku mladim igračima”, istakao je Baždar i dodao da su mu i saigrači koje zna iz mlađih selekcija, pre svega Jović, Popović i Štulić, poželeli sreću.

Šansu da debituje za prvi tim mogao je da dobije na utakmici protiv Proletera, ali zbog neizvesnosti u samom finišu meča, debi je izostao. Ipak, kako kaže, ne žali za propuštenom prilikom. ,,Nema veze, došao je i taj trenutak i presrećan sam zbog toga!”, rekao je za kraj.

Biljana Obradović

Odabir pisma

Muzej FK Partizan 360°

SC Teleoptik 360°

NAJVEĆI USPESI I TROFEJI

ŠAMPION

27

PUTA

POBEDNIK KUPA

16

PUTA

VICEŠAMPION EVROPE

1966.

GODINE

SREDNJEEVROPSKI KUP

1978.

GODINE