На утакмици 37. кола Супер лиге Србије, коју су црно-бели добили резултатом од 3:0, шансу да дебитује за први тим добио је и Самед Баждар, члан кадетске селекције омладинске школе Партизана .

У Кадетској лиги Србије ове сезоне, постигао је 39 голова на 33 утакмице, уз 18 асистенција, чиме је заслужио место у првом тиму.

,,Пресрећан сам због овог дана! За ово сам живео, за ово сам радио толике године. Нећу стати на овоме, идемо даље!”, рекао је Баждар.
На питање колико је напредовао у односу на период када је у јануару био на припремама у Турској са првим тимом, истиче да су му припреме много помогле.

,,Тежи су тренинзи, играчи су доста спремнији, самим тим мораш доста да се прилагођаваш. Доста сам напредовао са тим тренинзима и утакмицама, све је боље и боље”.

Поводом обавеза са кадетском селекцијом, додаје да неће играти на утакмици која их очекује против екипе ТСЦ, али да ће бити уз њих да прослави титулу. О жељама за будућност се није изјашњавао, али сматра да је најбитније пре свега здравље и што више утакмица.

,,Цела екипа ми је честитала сад у свлачионици, био сам изненађен што увек пружају подршку младим играчима”, истакао је Баждар и додао да су му и саиграчи које зна из млађих селекција, пре свега Јовић, Поповић и Штулић, пожелели срећу.

Шансу да дебитује за први тим могао је да добије на утакмици против Пролетера, али због неизвесности у самом финишу меча, деби је изостао. Ипак, како каже, не жали за пропуштеном приликом. ,,Нема везе, дошао је и тај тренутак и пресрећан сам због тога!”, рекао је за крај.

Биљана Обрадовић

Одабир писма

Музеј ФК Партизан 360°

СЦ Телеоптик 360°

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ