Долазак у Хумску за Сашу Здјелара никада није значио само успутну станицу до неке јаче европске дестинације, баш као што ни сада када је из Моцарт бет Суперлиге Србије отишао у руску Премијер лигу не значи да ће се његова веза са Партизаном завршити.
Дојучерашњи капитен црно-белих је много пута истицао да је у јануару 2018. године, кад је на Кипру задужио црно-белу опрему, испунио дечачки сан да заигра за клубу који воли од кад зна за себе. То исто је поновио и у свом првом обраћању по доласку у московски ЦСКА, истакавши да се посебно радује што два клуба имају братске односе.
Јер, Партизан је одувек био нераскидиви део његовог живота, а због свега што је урадио за наш клуб и Саша Здјелер је заслужио да заувек буде део Партизана.
Четири године је провео у Хумској, прво као позајмљени играч Олимпијакоса, а онда и као фудбалер уговором везан за Парни ваљак. За кратко време је прошао пут од великог појачања до апсолутног лидера тима, а касније и капитена. Незаменљивог.
Неретко је био главна покретачка снага Партизана на 197 утакмица колико их је одиграо, и човек чији потези мењају ток утакмице, као што је то, рецимо био његов гол у финалу Купа против Младости из Лучана у Сурдулици 2018. године за победу од 2:1. Међутим, зна и он сам да је било ситуација кад је подбацио, то никада није ни скривао, али је увек, без икаквог изузетка, давао онолико колико је могао у том тренутку. Трудио се, борио, дизао екипу, а то колико је значио на тимским састанцима и разговорима у полувремену утакмица најбоље знају они који су је делили свлачионицу са њим.
Ми у Фудбалском клубу Партизана смо срећни и поносни што смо били део сна Саше Здјелара и знамо да одлазак у ЦСКА није дефинитивно збогом, односно да ћемо се ускоро поново срести на терену. Разуме се, у истом дресу.

Одабир писма

Музеј ФК Партизан 360°

СЦ Телеоптик 360°

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ