Дан за дан без еуфорије, али са јасном жељом и мотивацијом за победом. Управо тако се спремају првотимци Партизана чије генерације уназад играју елитна такмичења Лиге Европе и Лиге Шампиона.

Као носиоци дупле круне исписане у 2017. години, али и као клуб који је коло пре краја групне фазе ЛЕ исписао странице историје, црно-бели момци имају јасну поруку: Сад је време!

Нема никакве еуфорије, добро смо радили и радимо и даље до утакмице у коју улазимо мирне главе, али врелог срца! Без арогантног става, идемо из скромности да дамо све од себе и остваримо што бољи резултат – каже Марко Јанковић.

Без обзира и на дуплу круну, историјски пролаз у нокаут фазу ЛЕ после 12 година у Партизану важи само једно правило, јуче се не важи.

Направили смо велики успех, али у Партизану се увек тражи више. Чак и када остварите нешто што нико није очекивао мора се онда ићи и преко те границе, још више, на већи ниво. Сви очекују од нас да прођемо Плзењ који није звучно име, али је изузетно добра екипа.

Плзењ је током припрема и губио и добијао са по 5:1, а Партизан је укрштао копља управо са екипама из те регије.

Екипе из те регије играју отприлике све на исти начин агресивно. Ми морамо на агресију да одговоримо агресијом, али и да наметнемо нашу игру.

После дупле круне и историјског успеха, као и константног играња у Европи, недостаје ли мотивација?

Излазимо пред пун стадион после зимске паузе, играмо нокаут фазу Лиге Европе против екипе коју можемо да добијемо. Да ли стога треба неко посебно да нас мотивише? Управо тај пун стадион даје посебан ветар у леђа!

Порука је да дођу у што већем броју, у шта и не сумњам! Да не праве ни најмањи инцидент јер ће нас то коштати у будућности и да будемо сви као један свих деведесет минута, без негативних коментара упућених било коме, јер то нико није заслужио. Свако од нас ће дати свој максимум у то будите сигурни – каже Марко Јанковић.

Биљана Обрадовић

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ