Током репрезентативне паузе црно-бели су међусобно одмерили снаге у пријатељској утакмици састављеној од екипе првотимаца, омладинаца и кадета који су привремено прикљуčени првом тиму за тај меч.

На једној страни су се нашли – Поповић, Вулићевић, Остојић, Смиљковић, Г. Милетић, Здјелар, Јанковић, Илић, Л. Павловић, Стевановић и Станојловић, а на другој – Кљајић, Радмановац, Валијенте, Вјештица, Урошевић, Смиљанић, Тошић, Ђерлек, Шехапи, Ивановић и Георгијевић.

Голове су постигли Здјелар за прву екипу и Дејан Георгијевић и Милан Смиљанић за противнички табор.

Новајлије у редовима црно-белих Дејан Георгијевић говори о свом првом голу.

За нас шпицеве је најбитније да постижемо голове, јер нам то не само доноси самопоуздање, већ се то од нас и очекује − почиње своју причу Георгијевић.

Лепо је дати гол, али ипак оно још слађе очекујем у првенству, верујем у себе и очекујем голове. За сада сам одиграо две утакмице, али је још много важних испред нас и свакако да видим своју шансу за већу минутажу, али наравно не на уштрб тима. Има играча који су овде дуже од мене, попут Рикарда и Николића, али на то не гледам као на класичну конкуренцију, већ на тимски дух и мотивацију да свако буде бољи. Радимо заједно, подржавамо се, а свима нам је циљ да играмо што боље. Биће прилика да играмо и у тандему…

Већ 31. марта игра се 28. коло СЛС и  поново утакмица са екипом Напретка у Крушевцу?

Први резултат и победу треба да избацимо из главе, игра се нових 90 минута и креће се од нуле. Није лако гостовање, али не мислим да ће бити теже због претходне утакмице. Ако уђемо како треба, верујем у победу.

Твој Цимер Данило Пантић ти је вече пред меч са Напретком рекао како ће прославити гол, ако га буде дао на Куп утакмици, што је и урадио у стилу Роналда?

Причали смо о томе и о прослави гола. Мајсторија. Има Дача (прим.аут Данило Пантић) страшан слободњак, мислим да може то да понови, јер се сећам и неких раније које је погађао. Са контра стране ту су Бамби, Закарић…Одличне извођаче имамо – закључује Дејан.

Да ли пратиш своју бившу екипу Ференцварош?

Пратим њихове резултате, али искрено погледао сам само две утакмице. Није исто као са Партизаном, јер кад сам био тамо стално сам гледао Партизан. Сада пратим и причам са играчима из Ференца, добро им иде у првенству, имају лепу разлику, али ће у Купу бити тешко, јер су прву утакмицу изгубили од Видеотона и Марка Николића…

Биљана Обрадовић

 

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ