У недељу 24. фебруара  везиста Партизана Небојша Косовић је прославио свој  24. рођендан, док је дан раније своју рођенданску жељу већ испунио млади штопер Страхиња Павловић, дебитујући за први тим Партизана.

О свему помало разговарали смо са Кићом и Калабом (прим.аут. Страхиња Павловић)

Драго ми је да сви примећују да се ове сезоне ствари полако враћају на своје место и да је ово онај Партизан на који су сви навикли. Истина је да смо били екипа која је имала најбољу одбрану у СЛС у првом делу сезоне, али ако нема голова у противничком голу, онда и та одбрана пада у воду. Да не урекнемо, али сада и те ствари полако долазе на своје место и више се не мучимо пред противничким голом. Сећате се сви и утакмице са Бачком и Пролетером јесенас, сада је друга прича.

Да ли ти је необично без Марка Јанковића са којим си био нераздвојан?

Шта да радимо, то је живот, а посебно фудбал. Срећа па постоје телефони и друштвене мреже и стално чујемо. Наравно да недостаје у карантину, у свлачионици и на терену, али нека је он задовољан, па ће бити прилике за наше дружење. Они често добијају и слободне дане, па ето њега назад.

Приближава се и 159. вечити дерби?

Одиграо сам их досада 5 − имам две победе, два ремија и један пораз. Имам позитиван скор, па се надам да ћу наставити тако. Наравно да ми је најдржи и у памћењу онај кад смо победили 3:1.

На кога треба обратити посебну пажњу?

Сигурно да имају добре играче, а вероватно највећу пажњу треба обратити ка Марку Марину и на мог колегу из репрезентације Мирка Иванића.

Партизан игра у гостима на стадиону Рајко Митић?

Навикли смо на атмосферу дербија, има пуно искусних играча. Најлепше је играти на свом стадиону пред пуним трибинама Гробара, чија те енергија носи из секунде у секунду. Ипак, кад утакмица почне, важно је само оно на терену и да је отворимо на прави начин. Гробари су уз нас!

У недељу 24. фебруара напунио си 24.године. Шта си пожелео ?

Нек оставимо рођенданске жеље за суботу вече − намигнуо је Косовић.


Страхиња Павловић

Током читавог дана сам једва чекао да изађем на терен. Имао сам позитивну трему и не могу да опишем осећај кад сам се приближавао стадиону. Било је доста публике која је правила сјајну атмосферу и самим тим мој деби учинила још посебним. Волео бих да их има још више у следећим утакмицама.

Да ли си осећао одговорност, јер си баш ти изабран да замениш Свету Марковића?

Апсолутно! Одмах сам схватио да носим велику одговорност, али су ми играчи доста помогли у томе и бодрили ме. Веома ми значи што је Марк био уз мене увек у сваком тренутку. Феноменалан и момак и играч.

Познат си по томе да се не плашиш никога?

Десио се тај жути картон, нисам имао намеру да ударим играча, али сад то не могу променити. Битно је да смо победили и сада нас чека важна утакмица. Ко год да буде на мојој позицији или другим, важно је да ми будемо они прави, јер дерби није што и друге утакмице у сезони и ту мора све да се узме у обзир.

 

Биљана Обрадовић

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ