У среду 27.октобра 2021.године Данило Пантић је напунио 26 година и тим поводом за званичан сајт Партизана је дао рођендански интервју!

  • Шта си пожелео себи за рођендан?

,,Себи и својој породици сам пожелео само срећу и здравље. Све остало је добро и на правом путу.”

  • Већ након пар утакмица сви су коментарисали да је Александар Станојевић и Партизан препородио Данила Пантића. Како се ти осећаш?

,,Много је лакше играти у екипи која је у добром моменту, форми, добром расположењу. Ми као екипа играмо веома добро од старта сезоне, уклопио сам се у добру енергију.”

  • Шта је то што има Александар Станојевић, па је направио од вас тим који ,,гази” и у ком су сви играчи подједнако важни?

,,То је та енергија коју тренутно имамо сви заједно, играчи и стручни штаб, одлична је атмосфера у екипи. Трудимо се да сваки играч да неки свој допринос, што је много битно јер се на крају дође до закључка да је сваки играч битан за тим. Битно је да се сви играчи осећају корисно и да буду задовољни.”

  • Која ти је утакмица омиљена и у којој си ти био најзадовољнији својом игром?

,,Немам утакмице које бих издвојио ове сезоне. Свака нам је битна, и у првенству и у Европи. Сутра играмо са Металцем, то нам је тренутно најбитнија утакмица.”

  • Претрпео си пар повреда од почетка сезоне, ниси играо дерби. Колико ти је тешко када знаш да не можеш да помогнеш тиму, већ гледаш са стране?

,,То је једна од ствари која ме је заболела ове године, што сам пропустио дерби. Имао сам велику жељу да играм, нарочито после касно примљеног гола. То је фудбал, повреде се дешавају. Имаћемо још два дербија до краја сезоне ако буде све како треба, биће прилике.”

  • Партизану је свака утакмица ,,као живот”. Да ли је реално да се ни у једној не киксне и колико то ствара притисак?

,,Јако је тешко, поготово у првенству где наш највећи ривал тешко губи бодове. Ми морамо да држимо прикључак најбоље што можемо. Тешко је играти из утакмице у утакмицу са императивом победе, али већ смо ушли у тај ритам и не размишљамо о другим стварима сем о победама. У сваку утакмицу улазимо са жељом да победимо, што је најбитнија ствар. То је менталитет који се ствара, а ми га тренутно имамо.”

  • Колико се Данило Пантић фудбалски променио?

,,Не знам колико се фудбалски променио, то најбоље можете ви да процените. Оно што је најбитније, што ја видим као промену јесте зрелост на терену.”

  • У акцији код другог гола Партизана против ТСЦ-а дао си посебан импулс: покренуо је, брзо се убацио на десно и сјајно додао Рикарду. Хоће ли бити таквих акција у будућности?

,,Била је лепа акција код гола, тако тренирамо, то је неки начин игре који Сале (Александар Станојевић прим. аут) воли. Он воли да се игра без фудбал, са мало додира, да се размишља унапред и игра из прве ако је то могуће у датом тренутку. То је једна од акција са тренинга, овај пут је прошла иако није увек лако да се игра из прве.”

  • Финиш утакмице против Гента и меч у Бачкој Тополи дао је публици Данила Пантића као на летњим припремама- незадрживог. Осећаш ли да си се вратио у форму после повреде и колико још може боље?

,,Имао сам мали пех са повредом на загревању пред меч са Сочијем. Било ми је тешко после доброг почетка сезоне, нисам био спреман на ту паузу, али то је сада прошлост. Осећам се одлично, мислим да сам близу оне форме са старта сезоне и да ћу, како сезона буде ишла, бити све бољи!”

Биљана Обрадовић

Одабир писма

Музеј ФК Партизан 360°

СЦ Телеоптик 360°

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ