Нападач Партизана, Рикардо Гомеш проглашен је за играча месеца Моцарт Бет Супер Лиге Србије. Њему ће пред утакмицу 13. кола, ФК Партизан – ФК Војводина, бити уручен чек у износу од 100.000 динара, који ће Гомеш као хуманитарну донацију поделити, по 50.000 динара, Анастасији Зафировић, преко фондације „Буди хуман“ (број у фондацији 963) и за лечење дечака Павла Димитријевића.
„Поносан сам и срећан што сам проглашен за играча месеца Моцарт Бет Супер Лиге Србије. Желим да захвалим, пре свега, својом саиграчима који су ми помогли да ово остварим. Али не само ово, већ и многе рекорде које сам достигао и оборио играјући за Партизан. Они заиста имају за мене посебно значење, али још увек желим, што је и је мој највећи сан за који се толико боримо на терену – да будемо први у шампионату! То би био успех највећи и значајнији од свих мојих рекорда“, каже Гомеш.
Гомеш је пре неколико кола проглашен и за играча кола када је чек у износу од 50.000 динара донирао као помоћ некадашњем голману Партизана, Радовану Радаковићу, који нас је нажалост недавно напустио.
„Драго ми је што могу да помогнем и на овај начин, да средства која добијем кроз вредносни ваучер проследим онима којима је помоћ потребна. Некада о томе треба говорити јавно, а много пута моји саиграчи и ја, као и моја породица, помажемо другима, али о томе не говоримо. Позивам и друге да то учине. Једна СМС порука уместо шоље кафе или чаше сока некоме много значи“, каже Рикардо.
Грб Партизана позива на обавезу и са њим доноси посебну љубав, али и тежину и одговорност, стога Рикардо као теже утакмице издваја:
„Па, рекао бих она против Новог Пазара, због самог резултата, иако их је заиста било много тешких иза нас. Такође бих као једну од добрих издвојио ону против Нице где нисмо победили, али смо показали квалитет више и тиме доказали да смо кадри за добре ствари.“
Рикардо истиче и значај породице која га бодри на свакој утакмици:
„Због њих све и радим, они су моја мотивација. Из породице црпим снагу када ствари и не иду онако како желимо. Са њима делим и најлепше тренутне славља, тако да је породица база и радост. Све радим због њих!“

Одабир писма

Музеј ФК Партизан 360°

СЦ Телеоптик 360°

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ