У Партизану је сада готово староседелац. Иако није још прошло ни годину дана како је обукао црно-бели дрес Горан Закарић је својим професионалним односом, головима, асистенцијама и пре свега пожртвованим радом показао своју љубав према Партизану и екипи.

У утакмици 22. кола уписао се као стрелац трећег поготка за коначан резултат од 0:3.

Добро смо отворили утакмицу и много нам је значило  што смо дали гол у раној фази. Било је још шанси поред ова три гола, али оно што је најважније јесте да смо ми одиграли једну добру утакмицу и да је ово пут којим требамо ићи у наставку, а грешке које увидимо и које су биле исправљати.

Прве голове су постигли Николић и Рикардо?

Ми смо знали и раније да одиграмо неколико утакмица са два шпица, с тим што је то данас изгледало одлично и наравно да смо задовољни због тога. Мислим да ствари полако долазе на своје место. Припреме су период када се екипа треба спремити што боље физички и тактички, а мислим да смо ми то данас показали током целе утакмице. Рекао бих да смо данас управо испунили све што је шеф тражио од нас. Током припрема то некад није изгледало најбоље, али то је све период уигравања. Најважније је да смо данас победили и одиграли добро утакмицу − понавља Закарић.

По изласку Тошића и уласку Енакеа, мењаш позицију и постижеш трећи гол за коначан резултат.

Када је Тошке изашао (прим.аут. Зоран Тошић) вратили смо се у формацију коју смо играли чешће. Прешао сам лево, искористили смо још једну контру где је Николић додао до мене и забио сам гол за коначних три нула. Заслуга целе екипе, јер смо стварно одиграли одличну утакмицу − подвлачи Закарић.

Шта даље?

Ићи овим путем, исправљати грешке у ходу и трудити се да тимским радом сваку утакмицу добијемо. То је рецепт, без претеране еуфорије до циља.

Биљана Обрадовић

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ