Дружење ветерана Партизана са одговарајућим секцијама бројних клубова из земље и региона настављено је минулих дана када су нам у гостима били пријатељи из Фудбалског клуба Похорје из Руша у Републици Словенији.

Словеначка екипа је у престоници Србије провела три дана и са великим уживањем обилазила стадион, као и спортски центар „Партизан-Телеоптик” у Земуну.

Пре него што су два тима одиграла пријатељски меч на терену у „Земунелу” који је завршен резултатом 3:3, експедиција из Руша је пожелела да се фотографише и на главном терену фудбалског храма, док је добар део времена потрошен и у посети Трофејној Сали, као и упознавању са богатом историјом нашег клуба.

Ветерани Партизана су на овом сусрету наступали у саставу Ранисављевић, Антић, Васиљевић, Павловић, Милчић, Драговић, Савић, Смиљанић, Синђић, Богуновић, Ђурић и Каденић, а стрелци су били Богуновић (два) и Савић.

С друге стране, тим Похорја су чинили Петрун, Голоб, Вахен, Подлогар, Предник, Макари, Фрас, Цуркић, Музлович, Цехтл, Рихтарич, Магдич, Стернад, Зилић, Озим, Полич, Драгар, Ројко, Марчич и Ајд, голове су постигли Цехтл, Голоб и Магдич.

Током дружења секције ветерана Похорја и Партизана су размениле клупска одличја и договориле даљу сарадња, а већ је прецизирано да ће наредна утакмица бити одиграна у септембру у Рушама.

Одабир писма

Музеј ФК Партизан 360°

СЦ Телеоптик 360°

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ