Међу талентованим дечацима пониклим у Партизановој школи познато је још једно име – Ђорђе Јовановић. Неколико дана по почетку првог дела припрема са Ђорђем се присећамо његових фудбалских почетака, идола, али и репрезентативних прича.

Већ је прошло неколико дана и као и увек вредно се тренира. Имамо по два тренинга дневно, некада и један, али је сав фокус усмерен да се што боље екипа припреми за првенство. Лакше је јер смо не само сви на окупу већ пре свега познајемо шта шеф тражи од нас тако да нема периода адаптације. Ашов у руке и ради, што каже шеф − кроз осмех изговара Јовановић.

Прикључено вам је и неколико новајлија од којих су неки  у Партизану од предпетлића. Сећаш  ли се ти својих почетака?

Како да не. Са непуних шест година сам почео да тренирам у родном Лепосавићу у фудбалском клубу Космет код тренера Небојше Нинчића. Мој таленат је препознао покојни чика Трба на турниру у Гучи и могу рећи да је он најзаслужнији за долазак у Партизан. Прве две године сам долазио само викендом да играм утакмице, да бих по завршетку седмог разреда ОШ прешао за Београд. Мој први тренер у Партизану био је Драган Кецман, човек који ме је научио већину ствари које данас знам на терену и слободно могу рећи најзаслужнији што сам данас овде у првом тиму Партизана. После тога ме преузима Џевад Прекази који ми је пуно помогао у индивидуалном раду и усавршио моје фудбалско знање. И као награда за све је уследио позив за припреме са Партизаном. Тада није било срећнијег човека од мене!

Да ли си имао узоре?

— Не могу да кажем да сам имао идоле, нити тада нити сада, али ми се свиђа како игра Роналдо, а од наших Александар Митровић. Што се тиче моје игре и квалитета свестан сам да сам још млад и да тек треба да се изградим као фудбалер. Још много рада и тренинга је испред мене, а посебно на чему ћу радити је лева нога и још понеки детаљи…

Које су твоје жеље?

Што се тиче Партизана, очекујем да у наредној сезони освоји дуплу круну, јер имамо најквалитетнији тим у Србији, а исто тако очекујем и Лигу Европе!

Пратиш ли светско првенство  у Русији?

Наравно, посластица за сваког фудбалера. Надам се да ће наша репрезентација успети да се што боље пласира на овом светском првенству и уједно са одличним тимом догура до саме завршнице.

Биљана Обрадовић

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ