Delegacija Fudbalskog kluba Partizan koju su činili član Upravnog odbora Dragan Trailoivć i deo naše skauting službe Rade Zalad, posetila je proteklih dana Severnu Makedoniju. Susedna država poznata je kao mesto gde Parni valjak ima armiju navijača, pa je dvojac našeg kluba tokom boravka u komšiluku posetio Akademiju fudbala Nacev u Velesu, Fudbalski klub “Cool” iz Skoplja i Pelister iz Bitolja.

U gradu nedaleko od granice sa Grčkom održan je i konstruktivni razgovor sa privrednicima iz ovog kraja, koji su inače velili Partizanovci.

Na sve tri lokacije vođeni su sadržajni sastanci o unapređivanju međusobne saradnje, formiranu klubova navijača Fudbalskog kluba Partizan, razmeni iskustava na nivou omladinskih škola, prijateljskim utakmicama raznih selekcija, kao i dolasku mališana na Dečiju tribinu kada naš klub bude igrao u Evropi.

Tokom boravka u Severnoj Makedoniji delegaciju Partizana u svom hotelu na Dorjanu ugostila je porodica našeg bivšeg igrača Blogoja Istatova koji nas je napustio pre pet godina.

Njegova supruga i sinovi Bora i Mišel su bili sjajni domaćini, a poseban gost bio je Refik Kozić koji je okupio nekadašnje saigrače iz Partizana, među kojima su bili Miodrag Živaljević, Nenad Cvetković, Nenad Stojković i Predrag Tomić, koji su zajedno sa delegacijom našeg kluba, položili venac na grob bivšeg golmana Partizana.

Одабир писма

Музеј ФК Партизан 360°

СЦ Телеоптик 360°

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ