Првом тиму Партизана у припремном периоду током зимске прозивке прикључила су се и два играча који су током мандата Мирослава Ђукића послата на каљење у друге клубове, штопер Страхиња Бошњак и крилни нападач Страхиња Јовановић. Бошњак је послат на каљење у Земун, док је Страхиња Јовановић био у Пролетеру из Новог Сада.

О периоду ван црно-беле породице, изазовима, мотивацији и повратку у Партизан Бошњак и Јовановић говоре за сајт Партизана.

Није било лако када сам сазнао да ћу отићи на позајмицу − почиње своју исповест Бошњак.

 − Потонуо сам на тренутак, јер сам мислио да то није право решење за мене. Али после неколико дана размишљања схватио сам да ће то бити само један степеник више, један корак напред да усавршим своје знање и напредујем у пракси.

Земун

− У Земуну  сам одиграо 8 утакмица, неке сам почео, а у некима сам улазио са клупе. Ипак, није било лако ни изборити се у мањем клубу за минутажу,   јер је на мојој позицији играо бивши играч Партизана Трајковић од којег сам научио доста тога, али не само од њега већ и од људи из клуба. Ту је био и Немања Томић, тако да смо имали пуно тема за разговор. Момцима сам захвалан  на томе како су ме прихватили и што су били уз мене кад год ми је било потребно. Захвалио бих се ФК Земун на коректној сарадњи.

Повратак у Партизан.

После 6 месеци проведених у Земуну, речено ми је да се враћам у Партизан, било ми је пуно срце! То је мој клуб из детињства. Не могу да се не обрадујем таквим вестима. Тренера Бату Мирковића нисам познавао лично, већ само као врхунског играча. Први сусрет са њим као тренером био је позитиван, а надам се да сам и ја оставио такав утисак. Дошло је пар нових играча које нисам познавао, док је већина била ту раније. Прихватили су ме као да нисам ни одлазио.

Шта се променило за шест месеци?

Доста тога  сам научио. Трудио  сам да свакога дана будем бољи и успешнији, да играм што више утакмица и да се наметнем тренеру. Некада није све до играча, нешто је и до људи из клуба, до тренера, његове идеје и визије. Моје је да се прилагодим, играм и у сваком тренутку дам максимум.

Страхиња Јовановић  

С обзиром на то да сам у Партизану код претходног тренера Мирослава Ђукића одиграо две утакмице, одлучио сам у договору са руководством клуба  да је за мене било најбоље да одем на позајмицу у Пролетер. У Пролетеру сам одиграо 11 утакмица, постигао један гол и стекао одређено искуство у Супер лиги. Сада сам опет са Партизаном и новим тренером Батом Мирковићем, где стичем ново искуство и где ћу дати  све од себе да се наметнем. Видим да су Мирковић и његови сарадници велики професионалци, посвећени су сваком тренингу и то ми изузетно прија − каже Јовановић.

Биљана Обрадовић

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ