Prošle godine smo dogurali do osmine finala Lige konferencija, a ovog avgusta ambicije Partizana su da se plasira u grupnu fazu Lige Evrope. Prva prepreka na tom putu večeras će biti na Kipru, gde će nas od 18.00 časova AEK iz Larnake ugostiti na svom vrućem terenu.

Vrućem ne samo zato što se očekuje da na objektu izgrađenom 2016. godine bude prisutno svih 7.500 navijača, već i zbog toga što su predviđanja da će u vreme odigravanja utakmice temperatura biti oko 33 stepena. Neće biti lako igrati u takvim uslovima, toga su svi svesni, ali takođe, trener Ilija Stolica, njegovi saradnici i kompletan igrački kadar veruju u sebe i nadaju se pozitivnom rezultat.

Evropa je jako važna za naš klub. Imamo želju da startujemo kvalitetno i dobro od prve utakmice. Protivnik na svom terenu postiže dobre rezultate u kontinuitetu, a mi u Mocart bet Superligi nismo startovali onako kako smo želeli. I baš zbog toga, želimo da večeras u Larnaki okrenemo momentum na našu stranu. Zaslužili smo da se stvari okrenu nabolje. Vlaga hoće biti važan faktor, ne olakšava posao, ali moramo da se adaptiramo na to što pre i da uspostavimo našu igru – poručio je uoči ovog meča Stolica i dodao:

Svi verujemo da je ovaj dvomeč prekretnica. Mislim da ćemo energiju posle loših rezultata kanalisati na pravi način. Klubu je prioritet grupno takmičenje, ali imamo drugu šansu u Ligi konferencija. To nas ne opušta, ova grupa momaka ima veliku želju da pokaže kvalitet i vrednost.

Ulog u ovoj utakmici jeste veliki, ali na ruku ekspediciji Parnog valjka ide činjenica da se revanš igra za sedam dana u Beogradu, gde će uz podršku sa tribina sve biti mnogo lakše.

Zato i jeste jako važno da se danas ostvari što bolji rezultat, što je apostrofirao i iskusni Ljubomir Fejsa.

Uslovi za igru će biti teški, ali hoćemo da pružimo maksimum i donesemo u Beograd što bolji rezultat. Uvek smo bili najbolji kad je teško, nadam se da će i sad tako biti. Gledali smo AEK, upoznati smo sa njihovim kvalitetima, međutim, bitna je naša igra – naglašava Fejsa.

Odabir pisma

Muzej FK Partizan 360°

SC Teleoptik 360°

NAJVEĆI USPESI I TROFEJI

ŠAMPION

27

PUTA

POBEDNIK KUPA

16

PUTA

VICEŠAMPION EVROPE

1966.

GODINE

SREDNJEEVROPSKI KUP

1978.

GODINE