Прошле године смо догурали до осмине финала Лиге конференција, а овог августа амбиције Партизана су да се пласира у групну фазу Лиге Европе. Прва препрека на том путу вечерас ће бити на Кипру, где ће нас од 18.00 часова АЕК из Ларнаке угостити на свом врућем терену.

Врућем не само зато што се очекује да на објекту изграђеном 2016. године буде присутно свих 7.500 навијача, већ и због тога што су предвиђања да ће у време одигравања утакмице температура бити око 33 степена. Неће бити лако играти у таквим условима, тога су сви свесни, али такође, тренер Илија Столица, његови сарадници и комплетан играчки кадар верују у себе и надају се позитивном резултат.

Европа је јако важна за наш клуб. Имамо жељу да стартујемо квалитетно и добро од прве утакмице. Противник на свом терену постиже добре резултате у континуитету, а ми у Моцарт бет Суперлиги нисмо стартовали онако како смо желели. И баш због тога, желимо да вечерас у Ларнаки окренемо моментум на нашу страну. Заслужили смо да се ствари окрену набоље. Влага хоће бити важан фактор, не олакшава посао, али морамо да се адаптирамо на то што пре и да успоставимо нашу игру – поручио је уочи овог меча Столица и додао:

Сви верујемо да је овај двомеч прекретница. Мислим да ћемо енергију после лоших резултата каналисати на прави начин. Клубу је приоритет групно такмичење, али имамо другу шансу у Лиги конференција. То нас не опушта, ова група момака има велику жељу да покаже квалитет и вредност.

Улог у овој утакмици јесте велики, али на руку експедицији Парног ваљка иде чињеница да се реванш игра за седам дана у Београду, где ће уз подршку са трибина све бити много лакше.

Зато и јесте јако важно да се данас оствари што бољи резултат, што је апострофирао и искусни Љубомир Фејса.

Услови за игру ће бити тешки, али хоћемо да пружимо максимум и донесемо у Београд што бољи резултат. Увек смо били најбољи кад је тешко, надам се да ће и сад тако бити. Гледали смо АЕК, упознати смо са њиховим квалитетима, међутим, битна је наша игра – наглашава Фејса.

Одабир писма

Музеј ФК Партизан 360°

СЦ Телеоптик 360°

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ