Навикли смо да Партизан већ годинама међу првима креће са летњим припремама, а свакако разлог број један су утакмице квалификација за Лигу шампиона, које по распореду стартују средином јула.

 

Данас преподне првотимци су се окупили на Земунелу, да би потом уследила и званична прозивка од 10:00х. Медицински прегледи и тестирања обављени су током викенда у клиници Вита Максима.

Играче су поздравили председник клуба Милорад Вучелић, спортски директор Ивица Илиев, као и тренер Ђукић. Поред њих, присутни су били и потпредседник клуба проф др. Владимир Вулетић, чланови УО Драгољуб Траиловић и Горан Скоробаћ, као и генерални директор клуба Милош Вазура.

Одмах после поздравних беседа, играчи су одржали састанак у свлачионици са тренером Ђукићем и – правац на терен у нову сезону…

На прозивку се јавило укупно 30 играча:

Голмани: Немања Стевановић, Филип Kљајић, Марко Јовичић, Ђорђе Лазовић;

Дефанзивци: Мирослав Вулићевић, Немања Милетић, Александар Субић, Бојан Остојић, Лазар Ћирковић, Страхиња Бошњак, Светозар Марковић, Милан Радин;

Везисти: Евертон, Марко Јевтовић, Јован Нишић, Саша Марјановић, Саша Илић, Вељко Бирманчевић, Ален Стевановић, Петар Ђуричковић, Немања Михајловић, Армин Ђерлек, Страхиња Јовановић, Јован Kокир, Лазар Вујанић;

Нападачи: Душан Влаховић, Сава Петров, Таwамба, Ђорђе Јовановић, Владимир Ђилас.

Због обавеза према репрезентативним селекцијама, тиму ће се касније придружити: Леонардо, Марко Јанковић, Небојша Kосовић, Мохамед Мунир и Урош Ђурђевић.

Тренинзи ће се одвијати до 14. јуна на Земунелу, када ће комплетан погон да се пресели на Златибор и хотел Палисад, где се остаје све до 22. јуна. на дан повратка у Београд биће одиграна и утакмица против Младости из Лучана у 11:00х.

Видео покривање тренинга

Екипа ће провести пар дана у Земунелу, а 25. јуна следи одлазак у Моравске Топлице (Словенија). Тамо се остаје све до 5. јула, а планирана су и 4 сусрета, од којих су 3 противника већ перфектуирана:

– 27. јун, Kапфенберг (Аустрија);

– 29. јун, Kопенхаген (Данска);

– 1. јул, ЦСKА (Русија).

Током припрема одржаће се и жреб за 2. коло квалификација Лиге шампиона (19. јуна), а први меч је на програму 11/12. јула 2017. о чему ћемо више знати након жреба.

Фото галерија – Мирослав Тодоровић

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ