Још пола дана одмора и Парни ваљак пали моторе после шеснестодневних припрема на Кипру за старт СЛС i најважнију утакмицу у Европи 1/16 финални меч са екипом Викторије Плзењ.

Један од најискуснијих у европским утакмицама, везиста Марко Јевтовић, говори за Партизанов сајт дан пред почетак тренинга.

Добро нам је дошао одмор који нам је шеф дао, јер смо заиста имали напорне тренинге на Кипру. Организам се треба привићи и са плус осамнест колико је било тамо доћи поново на око нуле. Ова два дана су нам пријала да се додатно одморимо, наспавамо и будемо са породицом и девојкама.

Већ од понедељка пале се сви мотори?

Да, баш смо прошле недеље коментарисали како је меч ту већ за седам дана. Брзо је све прошло и пауза и припреме и сада морамо да почнемо све практично од нуле. Велики изазови су пред нама, а уједно и велика очекивања јавности и навијача. У Партизану је увек тако и то играчи схвате тек када дођу у клуб, док са стране то делује другачије. Партизан практично сваку утакмицу мора да од игра са 120 посто снаге без обзира који меч је у питању, јер су против нас сви додатно мотивисани. Није лако имати тако висок континуитет стално, али мора се.

Почиње и пролећни део сезоне, али и најважнији меч у Европи за црно-беле?

Веома озбиљан меч са екипом која можда за нашу јавност није звучно име, али озбиљан фудбалски противник и шампион Чешке. Видели смо како чврсто играју екипе из те регије које нису међу прве три, тако да знамо шта нас чека и озбиљно смо то схватили.

Шеф Ђукић инсистира на систему игре где свако мора бити максимално спреман да ускочи у тај концепт ако неко мора да из њега изађе било због повреде ,болести или трансфера?

У фудбалу је свако замењив. Сурово говорећи, данас јеси сутра ниси и стога шеф увек мора да има две екипе играча који су у сваком тренутку спремни да одговоре захтевима Партизана. То је код нас управо случај и зато струка нема разлога за бригу.  

Партизан у првенству?

− Сада смо главом у Европи и тај меч нам је најважнији. Ова генерација је у 2017. години направила невероватан успех, готово на нивоу фантазије, када смо били отписани и освојили дуплу круну и уписали странице европског пролећа. Борићемо се до краја, шампионски и чврсто како то доликује Паризану!

Зато нам је потребна свака подршка са трибина и сваки навијач!

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ