После  двонедељне репрезентативне паузе црно-бели су се вратили суперлигашким обавезама и густом распореду који их очекује током недеље – утакмица са екипом ФК Рад, а потом и 158. вечити дерби.

Међу стандардним играчима, а уједно и репрезентативцима, који су из националног ускочили у клупска обележја у утакмици 8. кола СЛС ФК Партизан – ФК Пролетер био је и Александар Шћекић са којим разговарамо о актуелним темама.

О репрезентацији и Лиги нација ? 

Задовољан сам како смо одиграли оба меча и бодовима које смо узели, будући да смо играли без три-четри стандардна играча. Увек може боље, али своје партије против Румуније где сам био стартер, а потоми против Литваније, где сам ушао могу оценити као добре.

О Партизану ?

− Нажалост нисмо успели да уђемо у Европу и стога смо се окренули домаћем првенству у којем се знају приоритети, а то је освајање оба пехара, Куп и домаће првенство. У Партизану су такви циљеви увек приоритет и ништа испод тога се не признаје, па је  логично што је притисак већи у наставку шампионата. Идемо утакмицу по утакмицу и скупљамо бодове. Дерби јесте у подсвести, посебно што ће то бити мој први и то пред домаћом публиком, али до њега имамо  још једну важну препреку, а то је екипа Рада. Са свима се одлично слажем, а шеф и саиграчи су ми помогли да се брже адаптирам. Притисак постоји свакодневно, јер као што сам рекао навијачи су навикли на пехаре и титуле, а моји саиграчи и ја ћемо учинити све да тако и буде.

Биљана Обрадовић

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ