ФК Партизан  у четвртак 23. августа 2018. године игра прву утакмицу плеј оф фазе Лиге Европе против екипе БСЈ Бешикташ из Турске. Црно-бели су чак 8 пута играли групну фазу Лиге Европе у периоду 2004-2017, док је клуб плеј оф фазу Лиге шампиона играо 2015. и 2010. односно 2010. када је и учествовао у групној фази Лиге шампиона после такође успешне 2003. године.

Од генерације играча који ће у четвртак истрчати на терен стадиона Партизан у још једној борби за групну фазу Лиге Европа, а који су 2014. године играли  меч против екипе Бешикташа у групној фази ЛЕ налазе се Данило Пантић, Филип Кљајић и Саша Илић, док је Вулићевић био ван састава због повреде предњих укрштених лигамената.

Ово су њихова сећања и очекивања:

Слабо се сећам целе екипе – почиње своје сећање голман Филип Кљајић. − Памтим само да су им најбољи били Демба Ба и Гохан Торе. Голмана се искрено и не сећам, али оно што је кристално јасно да су били апсолутни фаворити у групи уз Тотенхем и да су играли заиста добро. Сада мислим да им је тим индивидуално бољи него што је тада био, а ако Негредо буде играо против нас сигурно су нам он и Кварезма највећа опасност.

Данило Пантић:

Искрено, не памтим ту утакмицу по добром, јер није завршена повољним резултатом по нас, али је то било свакако добро искуство. Имаћу прилику да им вратим…Прошле су четири године од тог сусрета и у том периоду сам био дете, физички инфериоран. Сада је друга прича, меч очекујем спремнији са више самопоуздања и вере. Бешикташ игра у најјачем саставу, иако круже приче да им Лига Европе није приоритет, мислим да неће одустати од ње. Сви су добри играчи, имају велики квалитет као екипа, али нису непобедиви.

Дача и Кљајић се слажу у једноме:

Надамо се да ће атмосфера бити позитивна и да ћемо сви заједно пробати да направимо велики успех, долази велика екипа. Очекујемо да ће то бити један леп фудбалски спектакл.

Биљана Обрадовић

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ