Protokol utakmice

Takmičenje: Drugi pripremni meč
Mesto i datum: Ptuj, 30. 06. 2021.
Stadion: Kidričevo
Gledalaca: –
Vreme početka: 19.00 časova 
Direktan TV prenos: Arena sport 
Strelci: Milovanović (2), Pantić

Partizan: 

1. poluvreme: Stevanović (G), Živković, Saničanin, Urošević, Šćekić, Zdjelar, Terzić, Natko, Jović, Baždar 

2. poluvreme: Popović (G), Miljković, Đorđević, Ostojić, Brežančić, Smiljanić, Jojić, Marković, Pantić, Pavlović, Štulić

 

Koper: 

Golubović, Balta, Žužek, Palčić, Viler, Ahmetaj, Tičić, Guberac, Barišić, Krajinović, Mulahusejnović

PRENOS UTAKMICE

 

UTISCI NAKON MEČA

FK Partizan odigrao je drugu kontrolnu utakmicu protiv NK Koper u kojoj je slavio rezultatom 3:0. Dvostruki strelac bio je mladi Marko Milovanović u 41. i 57. minutu, a treći pogodak postigao je povratnik u redove crno- belih Danilo Pantić. Šef stručnog štaba Aleksandar Stanojević, po završetku meča, izjavio je:
,,Zadovoljan sam, mislim da je sve bilo korektno i da smo kontrolisali igru sve vreme. Oni su fizički izuzetno jaka ekipa, dobra provera za nas u ovom trenutku kada smo izašli iz jakog treninga. Možemo biti zadovoljni”.


Osvrnuo se i na partiju Milovanovića koji je imao ograničenu minutažu jer je još uvek u procesu oporavka od povrede zgloba:
,,Marko stalno koristi šansu, i u Turskoj je igrao. Nažalost, imao je česte povrede, on je još u razvoju. Pojačava rad u teretani i dokazuje se iz utakmice u utakmicu. On bi dobio i ranije šansu, ali imao je povredu pred kraj prvenstva. Sad polako ulazi u ritam”.
Od 1. jula Danilo Pantić je i zvanično fudbaler Partizana, a dobru uvertiru za predstojeće utakmice u crno- belom dresu dao je u ovom meču. Pored njega, Aleksandar Stanojević ističe da će u zvaničnim utakmicama moći da računa i na mlade igrače kojima rado daje šanse.
,,Dobijaće šanse sigurno, a od ovih utakmica i treninga zavisi ko će dobiti koliko. Baždar je bio izvanredan u prošloj, danas nije bio loš. Milovanović je bio odličan”.
Kratko se osvrnuo i na činjenicu da Maki Banjak nastavlja svoju karijeru u drugom klubu: ,,Dobio je ponudu koja je dobra i za njega i za klub. Ne volim kad neko ide, uvek postoji ta neka emocija. On je bio izuzetno profesionalan, ja ga izuzetno cenim. Igrao je odbranu dobro prošle sezone, najmanje smo golova primili. Želim mu sve najbolje jer je izuzetan profesionalac i dobar igrač”.

Utiske nakon meča sumirao je i Milovanović koji se osvrnuo i na probleme koje je imao sa povredama:
,,Imao sam te nesrećne povrede koje su me malo sputale, ali sam iskoristio taj period da radim individualno. Verujem da se to isplatilo kroz ova dva gola”.
,,Lako je davati golove kad je ovakva ekipa u pitanju. Zadovoljstvo je igrati sa ovakvim saigračima i uživati u davanju golova”, dodao je.
Od svojih fudbalskih uzora izdvojio je Halanda jer smatra da su sličan tip igrača, ali ističe da je svaki uspeh proizvod napornog rada i da nije dovoljno gledati druge.
Za svoje mesto u timu moraće da se izbori pored Sameda Baždara koji takođe pruža dobre partije u seniorskoj konkurenciji, kao i još jednog povratnika u redove Partizana, Rikarda Gomeša.
,,Zdrava konkurencija je uvek dobra. Naše je da radimo i da se namećemo treneru. Nema zle krvi i sve je na nama”, poručuje za kraj.

FOTO GALERIJA: MIROSLAV TODOROVIĆ


Odabir pisma

Muzej FK Partizan 360°

SC Teleoptik 360°

NAJVEĆI USPESI I TROFEJI

ŠAMPION

27

PUTA

POBEDNIK KUPA

16

PUTA

VICEŠAMPION EVROPE

1966.

GODINE

SREDNJEEVROPSKI KUP

1978.

GODINE