Штопер црно-белих на позицији десног бека Немања (Р) Милетић одазвао се позиву селектора репрезентације Србије Младена Крстајића и прикључио се репрезентативцима Србије у Националној кући фудбала у Старој Пазови пред мечеве Лиге нацијa.

Позив који се не одбија, стигао је у недељу поподне.

Како нам је шеф Мирковић дао неколико слободних дана планирао сам да са девојком посетим породицу у родном Лешку – почиње Милетић. Само што сам стигао  на Косово, уследио је позив од генералног директора Партизана г. Милоша Вазуре, који  ми је саопштио да сам добио репрезентативни позив и да ће ме звати селектор Крстајић. Селектор ме је у телефонском разговору упутио у појединости и остало је познато.

Како си се осећао када си данас закорачио у Националну кућу фудбала и задужио опрему са грбом Србије? 

Феноменално! Једна жеља ми се већ испунила да играм у Партизану, а сада и друга да заиграм за своју земљу. Сви који играју фудбал маштају о овом тренутку.

Кога си први срео од играча које познајеш?

Наравно,  разговарао сам са Блекијем (прим. Аут. Никола Миленковић), потом са Бранком Јовичићем и Мијатом Гаћиновићем које знам годинама.

Уколико уђеш на терен у утакмици репрезентација Црне Горе и Србије која се игра већ у четвртак, на супротним странама ће се наћи три играча Партизана – Јанковић, Косовић и Шћекић. Шта су ти рекли саиграчи и да ли је већ било шала?

Честитке су кренуле већ од синоћ, а Меско (прим. аут. Марко Јанковић) је већ у свом стилу написаоЋело,чувај се!” – кроз осмех завршава Милетић.

Биљана Обрадовић.

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ