После   неколико дана одмора црно-бели у среду крећу са уобичајним обавезама на СЦ Партизан-Телеоптик. Поподневном тренингу одазваће се првотимци изузев деветорице репрезентативаца који су са својим националним селекцијама: Немања (Р) Милетић је са А селекцијом Србије, Данило Пантић са младом, Страхиња Павловић, Радивој Босић и Златан Шеховић (У-19), Небојша Косовић и Александар Шћекић су се прикључили репрезентацији Црне Горе, Горан Закарић БиХ, а Рикардо Гомеш је са националним тимом Зеленортских Острва.

И док су сви  везани за регион, Гомеш нам преноси утиске из републике Кабо Верде.

Тренутно се налазим у својој земљи на острву Сантјагу у граду Праји. Овде играмо последњу утакмицу против Лесота у квалификацијама  за Куп Африке. Ово такмичење смо играли свега два пута и у нама постоји велика жеља да се поново пласирамо, јер је то важно и за нас као играче, али и за нашу државу. Признајем да велику важност има и за мене лично, јер би то био први пут да и ја играм.

Да ли се прате твоје игре у Партизану?

Много људи прати Партизан и гледају утакмице преко интернета. Увек ме питају о вечитом дербију и да ли је истина да је ту невероватна атмосфера као што се прича. Слободно могу рећи да Партизан има своје верне навијаче и овде − каже са осмехом.

Њихова  подршка ми је веома важна, јер видим колико се радују сваком  мом успеху и голу и управо ми та љубав даје мотиве да будем још кориснији и да имам континуитет у игри и ту, а и у репрезентацији.

Поздрављам све момке из тима и желим им добре игре и пласман са својим репрезентацијама.

 

Биљана Обрадовић 

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ