Данас се вратио на терен после вишенедељног одсуства и показао да екипа на њега увек може да рачуна.

Марко Јевтовић, везиста Партизана, постигао је други гол из пенала за црно-беле у утакмици шеснаестине финала Купа Србије ФК Ртањ – ФК Партизан за резултат 0:3 за госте. Голове су постигли – Леандре Тавамба 35’, Марко Јевтовић 70′ (11м) и Огњен Ожеговић 86’. Марко Јевтовић говори о периоду неиграња услед повреде, утакмици против Динамо Кијева, пеналу, али и предстојећим изазовима.

– Последњу утакмицу сам играо са екипама Напретка и Јанг Бојса, док ми је утакмица са Видеотоном била последња код куће. Стручније би моју повреду коју дуго вучем могао да објасни наш клупски доктор Илија Росић, али ја ћу лаички. Имао сам бол у колену, односно у кости напрслину са којом сам дуго играо, али на крају нисам издржао. Сада је то, хвала Богу, коначно решено уз помоћ нашег медицинског блока и надалеко чувеног Андре Милутиновића.

Како си се осећао?

– Најтеже је утакмице гледати са стране знајући да не можеш помоћи екипи. Почео сам поново да играм и само могу да пожелим свима нама што мање повреда, јер нажалост, повређени играч ником не треба. Не зна се коме је теже, играчу или екипи!

Леп повратак уз погодак из пенала? Твоја жеља да станеш на белу тачку или?

– Ја сам у доста случајева на списку за шутирање пенала први или други, а сада се први пут наместило. Подсетићу да сам у бившем клубу донео доста Партизану када сам дао гол у једној веома важној утакмицу против садашњих комшија, баш из пенала. Партизан има доста квалитетних играча, тако да мислим да ко год игра, има неки свој одређени квалитет који доноси у службу екипе.

После друге утакмице групне фазе ЛЕ против Динамо Кијева могли су се чути коментари да си нам баш ти недостајао на терену?

– На велику жалост утакмица се завршила како се завршила, али идемо даље, ништа није изгубљено. Пре две године смо имали шест бодова из две утакмице, играли сјајно у Европи, па смо на крају несрећно испали. Немамо право на кикс, чека нас дуг пут у Сурдулицу и неугодно гостовање, али амбиција је јасна, све осим победе не долази у обзир!

После Сурдулице одмах се иде у Албанију, где нас очекује утакмица против екипе Скендербега?

– Што се тиче Албаније, ако желимо да прођемо, морамо да почнемо да побеђујемо у Европи. Било која екипа која је у ЛЕ ту није случајно, тако да нас тамо очекује веома тешко гостовање и сигуран сам паклена атмосфера. Али ми смо Партизан и неће нам бити први пут да играмо у таквој атмосфери – каже Марко Јевтовић.

Биљана Обрадовић

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ