Владимир Стојковић (28.7.1983. – 196 см, 94 кг), голман репрезентације Србије и до данас енглеског друголигаша Нотингем Фореста, стигао је поново у Партизан.

То је епилог, који је управа клуба успела да договори са Енглезима, да Стојковића доведу на једногодишњу позајмицу. Тиме ће најбољи српски голман наредних 12 месеци бранити као позајмљени играч Нотингема, када му истиче и уговорна обавеза према енглеском клубу, што значи да ће уочи СП у Русији постати слободан агент и Партизан ће имати прилику да га без проблема ангажује.

У ранијем мандату у Партизану Стојковић је бранио на 147 мечева, а постигао је и један гол против БСК из Борче (2012). Носио је број 88, а од данас носиће на дресу исти број.

Новог (старог) голмана јавности и медијима је представио спортски директор Ивица Илиев.

– Велико ми је задовољство и понос што и други пут могу да сарађујем са нашим Владимиром. Били смо саиграчи 2010. године када смо заједно војевали ту Лигу шампиона. Сада смо учинили смо све да Влада буде поново са нама и буде главна карика која ће нам помоћи да поново играмо групну фазу у европском такмичењу. Имамо велику веру да ћемо са њиме испунити све циљеве – поздравио је Стојковића спортски директор Илиев.

Стојковић је у уводној беседи само кратко напоменуо:

– Драго ми је да сам се вратио у клуб где су ме сви желели. То ми је најважније – да се осећам као члан породице, и трудићу се да им се одужим, а то је пре свега на терену. 

Промоција Владимира Стојковића

ТВ Партизан

Фото галерија: Мирослав Тодоровић

no images were found

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ