Када је у јуну 2018. године стигао у Партизан из португалске друге лиге, Рикардо Гомеш је навијачима нашег клуба био мало познат. О њему су знали, махом, само основне податке доступне на интернету, попут тога да је у претходној сезони постигао 24 гола и да је стандардни репрезентативац Зеленортских Острва, па су од њега очекивали да сличан учинак понови и у нашем црно-белом дресу.
За разлику од њих, спортски сектор у клубу, на челу са директором Ивицом Илиевим, који га је и довео у Хумску, знао је такав играч мора да направи разлику на терену. Снагом, брзином, интелигенцијом и фудбалском техником.
– Гомеш је играч који има карактеристике које су нама потребне. Очекујем да буде важан део у нашој слагалици и жеља намје да понови претходну сезону у дресунашег клуба – рекао је том приликом Илиев.
И, након потписивања уговора и прођених медицинских прегледа, Рикардо се са екипом упутио на прирпеме у словеначки Птуј и за тих годину дана у Партизану постигао 26 голова.


Сада, када у јуну ове године Рикардо Гомеш по други пут стиже у Хумску, навијачи нашег клуба знају ко нам је дошао. Сећају се гола у дербију, поготка против Бешикташа и асистенције Зорану Тошићу за изједначење у полуфиналу Купа против Радничког у Нишу, чиме смо изборили пролаз у финале, а тамо касније савладали Црвену звезду и освојили пехар.
Сећамо се сви заједно и његове изјаве од зимус, када је као члан Ерзурума дошао да обиђе експедицију Партизана током припрема у Анталији и том приликом поручио:
– У Београду сам био годину дана, освојили смо Куп, били други у првенству и то је за мене била најбоља година у каријери. Такође ми недостају и навијачи који су били фантастични, и ко зна, можда се једног дана вратим. Волео бих да се то догоди, а волела би и моја сурпуга којој се Београд много свиђа.


Рики, како су га звали у првом мандату у дресу Партизана, прошао је лекарске прегледе, данас у 19.00 часова ће бити и званично представљен као ново појачање нашег клуба, и одмах након тога се сели у словеначки Птуј да ухвати залет за нову сезону.
Пре три године, као двадесетшестогодишни анонимни фудбалер је успео да се увуче под кожу навијача Партизана, а данас као неко ко ће у децембру ући у четврту деценију живота, од њега се очекује, ако не да буде бољи, онда барем да понови исту такву сезону.
Рики, добро дошао и срећно.

Одабир писма

Музеј ФК Партизан 360°

СЦ Телеоптик 360°

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ