Četvrtu godinu zaredom Beograd je domaćin kampa “Srbija te zove” koji je u organizaciji Sportstars-a okupio više od 200 mladih sportista i sportiskinja iz dijaspore, a koji su bili i gosti Fudbalskog kluba Partizan.

Polaznike kampa koji u našem glavnom gradu borave od 01. do 11. avgusta posetio je i ministar sporta u Vladi Republike Srbije, Zoran Gajić.

Kao i prethodnih godina kada su dolazili u Beograd, učesnici kampa su izrazili želju da obiđu Trofejnu salu i glavni teren stadiona u Humskoj, što im je naravno omogućeno.

Među gostima kojima su domaćini bili sportski direktor Ivica Kralj, skaut Milivoje Ćirković i marketing menadžer Maja Krstajić, bilo je dečaka i devojčica iz Kanade, Sjedinjenih Američkih Država, Austrije, Nemačke, Francuske, Italije, Ukrajine, Severne Makedonije, Kosova i Metohije, Crne Gore, Republike Srpske i Hrvatske.

Ivica Kralja je direktoru kampa, Lazaru Mladenoviću uručio crno-beli dres i pozvao sve okupljene dečake i devojčice da budu gosti Partizana na nekoj od narednih utakmica u Humskoj.

Inače, ideja kampa čiji je idejni tvorac Igor Marinković, je da se deca iz dijaspore susretnu u Srbiji, pokažu veštine u fudbalu, košarci, odbojci, rukometu i tenisu, a kroz igru, zabavu i druženje razviju nacionalni identitet i jednog dana, možda, zaigraju za neku od nacionalnih selekcija Srbije.


FOTO GALERIJA: MIROSLAV TODOROVIĆ


 

Одабир писма

Музеј ФК Партизан 360°

СЦ Телеоптик 360°

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ