Строго статистички гледано, Немања Јовић ће овог лета почети трећу сезону у првом тиму Партизана, али је практично, осим оних двадесетак минута против Младости у последњем сусрету јесењег дела тек завршеног првенства, прави статус првотимца добио тек овог пролећа.
Остаће због тога, момку рођеном у Зворнику пре 19 година, ова 2021. година у којој је одиграо 21 званичан меч за Партизан вечно урезана сећању. До пре неки дан то је било због пет постигнутих голова и две асистенције у дресу вољеног клуба, а од уторка и по нечему још већем и значајнијем – добио је позив у националну селекцију.
И то не младу, за коју је већ дебитовао, него за ону најјачу сениорску са којом је јуче отпутовао у Јапан где орлове очекују две контролне утакмице против домаће селекције и репрезентације Јамајке. и то као једини првотимац из овог саставак Партизана.
– Не знам ни сам шта да кажем. Све се у овој 2021. години догодило тако брзо. Постао сам првотимац Партизана, постизао голове у црно-белом дресу, а онда је дошао позив у репрезентацију. Колико ме је све то затекло најбоље показује податак да сам већ имао уплаћено летовање, али ће тај одмор морати да сачека неки други термин. Међутим, није ми жао, остварио ми се сан да будем део најбоље селекције своје земље и заиста сам пресрећан – каже Јовић и открива како је изгледао први разговор са селектором Драганом Стојковићем:
– Невероватан је осећај тренирати са најбољим играчима које има ова земља и сарађивати са таквим стручњаком какав је селектор Стојковић. Кад сам дошао честитао ми је на доброј сезони и пожелео да наставим да радим тако добро и да даље напредујем, а ја сам уверен да ћу се са ове турнеје са репрезентацијом вратити бољи него што сам био, јер ово је невероватно искуство за мене. Сви су ме одлично прихватили, а уколико бих баш морао да изаберем, најбољи однос имам са Михајлом Ристићем.
Када са непуних 19 година, и то после само пола године озбиљног суперлигашког фудбала добијете позив у репрезентацију онда значи да сте у тих неколико месеци показали много, али је Јовић свестан да му право доказивање тек престоји.
– Ово је само почетак и на мени је да наставим са радом како бих унапредио своју игру. Желим, пре свега, да се захвалим тренеру Александру Станојевићу који је веровао у мене, пружао ми прилику да играм, а ја сам се трудио да је искористим. Једино ми је криво што нисмо успели да освојимо куп, јер заиста мислим да имамо квалитет за тако нешто – каже Јовић.

Одабир писма

Музеј ФК Партизан 360°

СЦ Телеоптик 360°

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ