У суботу 3. марта 2018. ФК Партизан игра утакмицу 25. кола СЛС против екипе Радничког из Ниша.

Oфанзивни везиста и А репрезентативац Србије Зоран Бамби Тошић за Партизанов сајт говори о Лиги Еуропе, утакмицама СЛС и борби за титулу.

Као фудбалер Партизана и професионални спортиста наравно да увек очекујем највише резултате и да сам сваким лошим изузетно разочаран. Тако је и овог пута, без обзира што смо, кад се све сабере, у Европи направили велики успех, а победама у групи изборили пласман у нокаут фазу. Остаје жал што нисмо успели да елиминишемо противника који је, сигурно био пролазан, јер смо победили и добре екипе на путу до шеснаестине финала, што говори о нашем квалитету. Ипак, треба подсетити публику да је екипа Викторије Плзен стални учесник Лиге Европе и Лиге шампиона, као и да су заједно у истом саставу већ више од седам година, као и да су шампиони своје земље.

После утакмица у Европи она следећа у првенству је увек тешка за црно-беле што смо видели против екипе Земуна. 

После Европе редовно имамо пражњење на домаћој сцени. Не можемо да завршимо утакмицу у своју корист неким брзим голом или олакшамо добром игром. Како сусрет одмиче, на жалост, улазимо у проблем и не успевамо да сломимо противника, који се повуче и затвори прилазе голу. Сигурно да нам је тешко, али морамо да наставимо да радимо и не очајавамо, пред нама је још много важних мечева. Тако је како је, подигнимо главе, гледајмо напред и потрудимо се да у наредним дуелима будемо много бољи и ефикаснији.

Шта је рецепт за убојити Партизан какав смо видели и на Евро сцени? Шта морамо да променимо ?

Као офанзиван играч могу да кажем да у нападу мора много боље да се сарађује, ствара више прилика, да будемо опаснији, убојитији. Мораћемо да радимо на том сегменту и вратимо оно што је красило Партизан, а то је да код куће увек будемо изразити фаворит где ћемо, свакоме од првог минута наметнути свој ритам, да се противник ништа не пита. За то су потребни и агресивност и жеља за победом, да никоме не поклањамо 45 или 60 минута и почнемо да играмо тек после примљеног гола. Хајде да то убудуће не радимо!

Партизан сада игра на два фронта, од којих се борба у СЛС наставља утакмицом у Нишу?

Од када сам се вратио у Партизан ниједном нисам играо у Нишу. Сећам се да је Партизан пред последње коло у прошлој сезони играо на Чаиру у борби за титулу и да је то била утакмица за памћење. У овој сезони, ја сам чак и дао гол уз Марка Јанковића и Ожеговића на нашем стадиону, тако да немам против да се понови истоБиће то свакако тешка утакмица за коју морамо да се као и за сваку добро припремимо и променимо све што сам навео. − каже уз осмех Тошић

Биљана Обрадовић

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ