Након шеснаестодневних припрема у турском Белеку, своје утиске је сумирао првотимац црно-белих, Патрик Андраде.

Да ли су ово физички најзахтевније припреме које си прошао?

„Било је напорно, али није страшно. Играо сам већ у земљама као што су Бугарска и Азербејџан где се такође ради напорно, са пуно трчања, да бисмо се што боље припремили за пролећни део сезоне.” истакао је Андраде.

Како би упоредио летошње припреме са зимским?

„На лето смо пуно пажње посвећивали тактици, док је сада све то боље избалансирано. Радили смо и на тактици, али и на трчању, као и осталим физичким задацима.”

Да ли је важан резултат у припремним утакмицама?

„И јесте и није. Када победимо – наравно да смо задовољни, али важније је да се добро истрчи и да покажемо добру енергију.”

Шта очекујеш од наставка Лиге конференције будући да си прошле сезоне бриљирао у том такмичењу. Сада је пред нама плеј-оф двомеч са екипом Шерифа?

„Не волим да размишљам превише унапред. Дефинитивно ћемо пробати већ у првом мечу, у гостима, да остваримо повољан резултат”, рекао је Андраде и додао:
„И даље ноћу сањам онај промашај против Келна! Молио сам Бога да ми да шансу, али када сам је добио – нисам успео да постигнем гол. Ипак, морам да наставим да вредно радим и прилика ће поново доћи, можда у неком важнијем мечу, а ја се надам да ћу је искористити.”

Са ким се најбоље разумеш на терену?

„Са Рикардом се најбоље разумем јер, између осталог, говоримо истим језиком. Али, такође бих истакао и Натха, Диабатеа, Фејсу, Чакија (Слободан Урошевић – прим. аут.), са њима имам сјајну комуникацију.”

Новина је да ће се у мечевима са Шерифом користити ВАР технологија.

„ВАР је увек добра ствар, треба га користити, али не размишљам превише о њему. Наше је да играмо како треба и све остало ће доћи!”

Уз све, ближи се и „вечити дерби”?

„Да, али и поред свих тешкоћа са којима се сусрећемо, ипак је на терену 11 на 11. Међутим, није довољно победити само у дербију, морамо константно да пружамо добре партије и побеђујемо. То је једини начин да остваримо своје циљеве!”

Каква је атмосфера у тиму? Кажу да, након недељу – две, уме да дође и до неких чарки. Ипак, код вас то није био случај?

„Наравно, ван терена се шалимо и умемо да задиркујемо једни друге после тренинга, ако је неко изгубио, али ништа више од тога. Сви желимо да победимо, чак и на тренинзима. То је нормално и тако и треба да буде. Као екипа, имамо сјајну енергију и мислим да ће се то и видети у утакмицама пред нама.”

Какав је твој однос са шефом Петрићем?

„Никада не виче на нас, већ нам све лепо објасни, а наше је да то испунимо. Бићу искрен, за мене је то нешто ново. Нисам до сада, кроз каријеру, имао тренера који је тако смирен, добар, увек ту за нас”, закључио је Андраде.

Одабир писма

Музеј ФК Партизан 360°

СЦ Телеоптик 360°

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ