Селектор младе репрезентације Србије Звонко Живковић саопштио је списак играча за пријатељске утакмице са Русијом и Бразилом, 6. и 8. јуна.

На списку су тројица играча Партизана, Лазар Павловић, Немања Јовић и Никола Штулић, голман Телеоптика Славковић, као и петорица момака који су прошли Партизанову фудбалску школу, Светозар Марковић (Олимпијакос), Армин Ђерлек (Алуминиј), Иван Милосављевић и Алекса Јанковић (Вождовац) и Филип Стевановић (Манчестер Сити).

Две провере почетком јуна имаће и омладинска селекција Србије, са Румунијом, 5. и 7. јуна, а на списку селектора Бранковића су Матија Гочманац, Матеја Ђорђевић и Самед Баждар из Партизана, као и играч Телеоптика Лука Суботић.

Репрезентација Црне Горе одиграће две пријатељске утакмице у јуну, са Босном и Херцеговином и Израелом, а на списку играча су двојица првотимаца Партизана, Игор Вујачић и Александар Шћекић.
Селектор Радуловић рачуна и на петорицу некадашњих играча црно-белих, Стефана Савића (Атлетико Мадрид), Жарка Томашевића (Астана), Небојшу Косовића (Каират), Марка Јанковића (Беитар) и Уроша Ђурђевића (Спортинг Хихон).

У репрезентацији Израела, која ће играти са Црном Гором и Португалом је Бибарс Натхо.
Филип Холендер, једини играч који је наступао у Суперлиги претходне сезоне који би могао да се појави на Европском првенству, је са селекцијом Мађарске на припремама у Аустрији. Мађари играју са Кипром и Ирском, 4. и 8. јуна, а на шампионату Европе ривали су им Португал (15. јуна), Француска (19. јуна) и Француска (23. јуна).

Фудбалска репрезентације Србије играће са Јамајком (7. јун) и Јапаном (11. јун), а, као и претходни пут, на списку репрезентативаца нема њедног играча црно-белих.
Позвани су некадашњи фудбалери Партизана, Страхиња Павловић (Монако), Андрија Живковић (ПАОК), Александар Митровић (Фулам) и Душан Влаховић (Фиорентина).

Одабир писма

Музеј ФК Партизан 360°

СЦ Телеоптик 360°

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ