tmt_RNIS FKP_5-17-2017_0152835

Остала је још једна утакмица до краја пролећног дела првенства. Црно-бели су надомак трофеја који би им донео титулу првака Србије, али остала је још једна утакмица после тешког гостовања у Нишу коју су црно бели добили резултатом 3:1 головима Леонарда 55 и Уроша Ђурђевића у 58 и 78 минуту.

Пола сата по завршетку утакмице за клупски сајт говоре стрелци оба гола.

– Осећао се само позитивни набој пре почетка утакмице и наша јака жеља за победом. Било нам је необично када смо сазнали да нас са клупе неће предводити наш тренер Марко Николић, али смо доказали да смо ментално јаки и да издржавамо све ударе са стране. Ово је победа и за њега, јер је многе ствари предвидео приликом склапања победничког мозаика. Притисак је нешто нормално у спорту ако је титула у питању. Ја сам неко ко обожава да игра када је тензија. Немам проблем да се носим са притиском које носе овакве утакмице, као сада када се решава првенство. – напомиње Ђурђевић.

Невероватна подршка са трибина у Нишу?

– Већ неколико утакмица имамо феноменалну подршку, па и прошлу утакмицу против Вождовца, када су нас бодрили испред стадиона. Ово вечерас у Нишу је било невероватно, јер је песма долазила скоро са свих страна и током целе утакмице. Kада имамо такав ветар у леђа, онда не можеш да не даш свој максимум, па и преко тога. Због оваквих ствари се и игра фудбал. Пун стадион, паклена подршка, више него мотивисан противник и на све то победа. Пресрећан сам. Kао и увек имао сам и подршку оца и његових пријатеља, који ме прате на свакој утакмици.

Партизан је све ближи титули?

– Док не будемо и заиста шампиони, не желим да будем еуфоричан. Kао што каже наш тренер Николић, једино наши навијачи имају право на еуфорију и весеље, јер се тако прави позитивна клима. Ми морамо да се опоравимо за недељу и фокусурамо за Лучанце. Имају сјајног тренера, који је изузетан фудбалски зналац и зна шта хоће, а то је и доказао овогодишњим пласманом. Биће растерећени, јер су већ обезбедили излазак у Европу,тако да морамо бити врло, врло опрезни. Најтеже су већ добијене утакмице. Нема сумње да ће наш стручни штаб одрадити свој део посла како треба и на тај начин направити шампионску тактику. Радоје Смиљанић је вечерас одрадио феноменално утакмицу, био је изузетно миран док је водио екипу, за разлику од Марка, који жестоко обавља свој посао. Зато њих двојица и јесу идеалан спој, односно цео стручни штаб дише као један. То се и види, кроз екипу, кроз атмосферу и на крају кроз резултате. Било ко да од нас игра, Партизан гази. Било је страха због изостанка Остојића, али Ћирко је био феноменалан. То је још један доказ да нам је свлачионица много, много јака. Ево, наша серије још увек траје и даћемо све од себе да је не прекидамо.

tmt_RNIS FKP_5-17-2017_0152803

Леонардо

– Желим пре свега да се захвалим свим Гробарима на фер и спортском понашању и феноменалној атмосфери. Стадион је био препун баш као да смо играли у Хумској. Знали смо да ће утакмица бити тешка и да је ово корак више ка титули. Шеф нас је добро припремио и заиста смо пресрећни. Дао сам први гол, а потом је Урош затворио читаву причу. Нашој срећи заиста нема краја! Пресрећни смо. остало је још једно коло и надам се да ћемо после њега имати пуно разлога за славље. Ипак, идемо пажљиво, хладне главе, баш као што шеф каже. Већ данас се ово заборавља и окрећемо се утакмици са екипом Младости из Лучана.

Утакмица 37. кола СЛС Партизан – Младост Лучани игра се у недељу 21. маја 2017. године.

Биљана Обрадовић

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ